بررسی اثرات طرح های عملیاتی (طرح های موضوعی و موضعی) بر روی کیفیت زندگی شهروندان در بافت قدیم (مطالعه موردی: شهر ساری)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات عمران شهری، دوره: 2، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_UTO-2-7_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسداله دیوسالار

دانشیار دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

صادق صیدبیگی

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

الهام رضایی پرچپکلایی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه پیام نور، ساری، ایران

چکیده

با توجه به مسایل و مشکلات روش شناسی در طرح های جامع، توجه و شیوه تهیه و تصویب طرح هایجامع و روشهای مطالعاتی آنها که معمولا به صورت خطی انجام می شود و پیوستگی لازم میان اهداف وپیشنهادات وجود ندارد و فرآیند تهیه طرح جدا از فرآیند اجرا و شرایط تحقیق پیشنهادات انجام می پذیرد،تهیه طرح هاى ساختارى- راهبردى شهر به جاى طرح هاى جامع شهرى به صورت سنتى و تهیه طرح هاى موضعی و موضوعی به جاى طرح هاى تفصیلى ارایه گردید. در طرح جامع شهر ساری مصوب 1394طرح های موضوعی و موضعی تعریف شده است که مولفه هایی چون رفاه، ارتقا کیفیت زندگی، ایمنی،سرزندگی و آرامش را در بر می گیرد. این پژوهش بدنبال پاسخ به این سوال است که امروز پس از گذشتچند سال از تصویب طرح آیا طرح های موضوعی و موضعی پیشنهاد شده بر روی کیفیت زندگی شهروندانساری بخصوص در بافت قدیم شهر تاثیرگذار بوده است . بر این اساس پژوهش بر مبنای هدف، کاربردیو از لحاظ روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه شهروندان بافت قدیم شهرساری به تعداد 12245 بوده که بر اساس فرمول کوکران، 380 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخابشدند و 10 نفر از کارشناسان و متخصصان شهری را شامل می شود. داده های گردآوری شده به محیطنرم افزار SPSS انتقال و سپس با استفاده از آزمون های یومن ویتنی، تحلیل واریانس یک طرفه و رگرسیون گام به گام مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان میدهد، که تفاوت معناداری بین دیدگاه شهروندانو کارشناسان در زمینه تاثیرگذاری طرح های موضوعی و موضعی بر روی کیفیت زندگی شهروندان ساریوجود نداشت و معتقد بودند که طرح های موضوعی و موضعی بر روی کیفیت زندگی شهروندان بافتقدیم ساری نقش بسزایی دارد.

کلیدواژه ها

طرح موضوعی، طرح موضعی، کیفیت زندگی، بافت قدیم شهر ساری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.