رتبه بندی تامین کنندگان اقلام عمومی براساس شاخص های چابکی و ارزش های محوری در یک سازمان خدماتی- آمادی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 15، شماره: 57
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-15-57_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 354
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی جبله

دانشگاه جامع امام حسین (ع)تهران ایران

حسینعلی حسن پور

دانشگاه جامع امام حسین (ع)تهران ایران

مسعود مصدق خواه

دانشگاه جامع امام حسین (ع)تهران ایران

چکیده

امروزه، استفاده از مباحث زنجیره تامین و مدیریت آن نقش کلیدی در سازمانهای خدماتی دارد؛ اما یک سازمان، زمانی دارای توان رقابتی خواهد بود که ضمن برخورداری از اجزای توانمند و رقابت پذیر، دارای ویژگی های چابکی و ارزشی باشد. توجه به معیارهای چابکی و بهبود روابط سازمانی براساس نظام ارزشی سازمان مورد نیاز هر سازمان خدماتی و از ضرورتهای این تحقیق است. اگر فرایندهای چابک یک سازمان بر روی خط مشی های ارزشی حرکت کند؛ رضایت مشتری خروجی مورد انتظار یک سازمان خواهد بود. برای تعیین اولویت و اهمیت معیارها از دیدگاه محققان، از تصمیم گیری با معیارهای چندگانه استفاده میشود. در این مقاله به منظور رتبه بندی تامین کنندگان اقلام عمومی براساس شاخصهای چابکی و ارزشهای محوری از یک مدل تصمیم گیری چندمعیاره استفاده شده است، اما مساله مهم قبل از رتبه بندی تامین کنندگان اقلام در سازمانها، شناسایی و تعیین معیارهای چابکی و ارزشی در سطح سازمانها و زنجیره های آن است. در این زمینه، پس از بررسی پیشینه تحقیق، معیارهای پاسخگویی نسبت به بازار، امانتداری، صرفه جویی، خدمتگزاری، دقت، مراقبت و خودکنترلی و عدالت محوری شناسایی شد. تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد، صرفه جویی و مراقبت و خودکنترلی بیش ترین تاثیر را در انتخاب تامین کنندگان اقلام عمومی دارند. پس از آن معیارهای خدمتگزاری، عدالت محوری، دقت، حساسیت و پاسخگویی نسبت به بازار و امانتداری در رتبه های بعدی قرار گرفتند، سپس با انجام یک تحقیق میدانی، اوزان مناسب تامین کنندگان اقلام عمومی احصا و براساس آن تامین کننده برتر انتخاب شد. برای تایید روایی و پایایی تحقیق از فرمول لاشه و آلفای کرونباخ استفاده شده است.

کلیدواژه ها

سازمانهای خدماتی؛ شاخص های چابکی؛ ارزش های محوری سازمانی؛ اوزان تامین کنندگان اقلام عمومی؛ رتبه بندی تامین کنندگان؛ تصمیم گیری چندمعیاره.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.