تولید آمین های بیوژن در ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تیمار شده با عصاره گیاه علف مار (Capparis spinosa)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 451

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SKU-13-1_008

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1398

چکیده مقاله:

در این مطالعه 120 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تهیه و در شش گروه مختلف به مدت 28 روز در یخچال نگهداری شدند. در طی این مدت تولید آمینهای بیوژن (هیستامین، پوتریسین و کاداورین ) در آنها بررسی شد. گروه ها عبارت بودند از: شاهد، فیله ماهی قزل آلای تازه تیمار:1 بسته بندی به روش اتمسفر اصلاح شده (اکسیژن %5، نیتروزن %75 و دی اکسیدکربن (20% تیمار :2 غوطه ور در عصاره هیدروالکلی گیاه علف مار (%0/2) تیمار :3 غوطهور در عصاره هیدروالکلی گیاه علف مار (%0/5) تیمار :4 غوطه ور در عصاره هیدروالکلی گیاه علف مار (%0/2) و بسته بندی به روش اتمسفر اصلاح شده تیمار :5 غوطه ور در عصاره هیدروالکلی گیاه علف مار (%0/5) و بسته بندی به روش اتمسفر اصلاح شده. از هر گروه 4 نمونه در سه تکرار و پنج بار (روزهای 0 ،7 ، 14، 21 ، (28، برداشت شد و ارزیابی گردید. میزان هیستامین در روز 14 نگهداری در یخچال در تیمارهای 3 ، 4 و 5 کاهش معنیداری نسبت به گروه های دیگر داشت .(P<0/05) میزان پوتریسین در تیمارهای 4 و 5 کاهش معنیداری نسبت به شاهد در روز 28 داشت .(P<0/05) میزان کاداورین در تیمار 5 کاهش معنیداری نسبت به شاهد و تیمار 1 در روز 28 داشت .(P<0/05) بهطور کلی این نتایج نشان داد که استفاده از عصاره علف مار همراه با بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده موجب کاهش تولید آمینهای بیوژن در فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان میشود که ماندگاری آن را بیشتر میکند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

عباسعلی مطلبی

استاد، گروه بهداشت و مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران- ایران

ودود رضویلر

استاد، گروه بهداشت و مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران- ایران

پوریا خادم

دانش آموخته دکترای تخصصی، گروه بهداشت و مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران- ایران.