بررسی تطبیقی مقررات انضباطی مدارس در ایران و کشورهای منتخب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات آموزشی نما، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_NAMA-13-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 942
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن فرمهینی فراهانی

دانشیار فلسفه تعلیم و تربیت -گروه علوم تربیتی دانشگاه شاهد- تهران-ایران

احمد طالعی فرد

دانشجوی دکتری فلسفه تعلیم وتربیت دانشگاه شاهد تهران

محمود امیدی

دانشجوی دکتری فلسفه تعلیم وتربیت دانشگاه شاهد تهران

سید روح الله موسوی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

مقدمه: در عصر حاضر همه مل تها، با هر نظام سیاسی و اجتماعی پیشرفته و یا در حال پیشرفت به مسیله برنامه ریزی و اصلاحات تربیتی توجه خاص دارند لذا هدف این پژوهش، شناسایی و مقایسه اصول حاکم، روش های تنظیم و اجرای مقررات انضباطی و همچنین شناسایی خلاهای قانونی در خصوص موارد انضباطی مدارس ایران از طریق مقایسه باچند کشور دیگر است تا از این مجرا دلالت ها و رهنمودهایی برای بهبود تنظیم، تصویب و اجرای چنین مقرراتی در کشور به دست آید.روش ها: این پژوهش یک مطالعه کیفی می باشد که با روش تطبیقی انجام شده است. نمونه پژوهشی ایران و کشورهای منتخب (انگلستان، آلمان، فنلاند، فرانسه، ترکیه، ژاپن، مالزی، پاکستان و امارات) هستند که به دلیل قرار گرفتن در رتبه های بالا در آموزش و پرورش جهان و نیز داشتن اشتراکات فرهنگی و مجاورت منطق های به صورت هدفمند برگزیده شدند.تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده به کمک الگوی بردی در چهار مرحله توصیف، تفسیر، همجواری، مقایسه صورت پذیرفت.نتایج: تمرکزگرایی بیش از حدی در خصوص قوانین انضباطی در کشور جاری است و مدارس اختیار خاصی در خصوص تصمیم گیری در این موارد ندارند. همچنین بررسی مقایسه ای آیین نامه ها نشان داد در قوانین انضباطی وضع شده در کشور که بصورت متمرکز ابلاغ می گردند دو کاستی تاریخ گذشتگی برخی از آنها و سکوت و در مواردیخلا قانونی در خصوص برخی موارد انضباطی جدید قابل شناسایی و تامل است. نتیجه گیری: قانون گذاران و برنامه ریزان آموزشی می توانند با استفاده از نتایج پژوهش، تدابیر شایسته را جهت اصلاح و بازنگری اساسی مقررات انضباطی مدارس اتخاذ کنند. مدیران مراکز آموزشی نیز قادر خواهند بود تا نتایج موجود را بر اساس تجربیات عملی خود تطبیق داده و رضایت معلمان، دانش آموزان و والدین را جلب نمایند.

کلیدواژه ها

مقررات انضباطی مدارس، تحلیل تطبیقی، ایران، کشورهای منتخب.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.