راهکارهای شاداب سازی مدارس براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تحول در برنامه درسی
  • کد COI اختصاصی: NCTCU02_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 662
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اطهر پوربابایی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

زهرا زین الدینی میمند

استادیار گروه علوم تربیتی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان، ایران

ایوب عبدالهی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

چکیده

در جهان حال زندگی که متفاوت از زمان های گذشته است پدیده های جدید متنوع و به هم پیچیده آنچنان فراوان و نو به نو شده اند که دانایی، توانایی ها و امکانات را اجتناب ناپذیر می کند. البته این دانستنی ها و مهارت ها باید قادر باشند امنیت روانی و احساس زیبایی دوستی را در مواجهه با مشکلات زندگی تضمین کند. در روند استفده از امکانات در راه مقابله منطقی و فراگیر مسایل دنیای جدید به خصوص نگرش های جوانان باید از اصول بهداشت روانی استفاده نمود، چرا که نوجوانان ما نیازمند فضای شاد برای شاداب ریستن هستند. در شرایطی که اکثر منازل شهری تبدیل به آپارتمان های کوچک و به دور از فضاهای بازی شده است. حداقل کاری که می توان در تامین بهداشت جسمی و روحی فرزندان باشیم ایجاد فضای مفرح و شادی بخش در مدرسه است. زیرا اگر فضاسازی مناسبی در مدارس انجام شود به شاد زیستن فرزندان خود کمک بسیار خواهیم کرد. برای دست یابی به تحقق آرمان های مربوط به شاداب سازی مدارس باید تحولات جدی در نگرش مدیران و مسئولان نظام آموزش و پرورش ایجاد نمود. در واقع شاداب سازی مدارس را باید در ابعاد ظاهری و ابعاد معنوی جستجو کرد. در مقاله حاضر ابتدا به شادی و نشاط براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، براساس دیدگاه قرآن و پیامبر اکر (ص) و روانشناسان پرداخته، سپس از دیدگاه نظام آموزش و پرورش به این موضوع اشاره شده و در پایان راهکارها و پیشنهادات مناسب جهت ایجاد مدرسه شاد و با نشاط از منظر منابع فوق ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

مدارس ابتدایی، شاداب سازی، سند تحول بنیادین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.