ارزیابی توانایی همسر به عنوان رابط بین درمانگر و بیمار و ارتباط آن با خودکارآمدی درد و کیفیت زندگی در بیماران دچار درد های مزمن جسمانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAFCON13_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 425
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه سرابندی نو

عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی ، گروه پرستاری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

سمانه جهانتیغ

دانشجوی کارشناسی پرستاری ،گروه پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

فاطمه زهرااردونی اول

دانشجوی کارشناسی پرستاری ،گروه پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

دانیال رضایی

دانشجوی کارشناسی پرستاری ،گروه پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

حسین چلانی

دانشجوی کارشناسی پرستاری ،گروه پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی ارزیابی توانایی همسر به عنوان رابط بین درمانگر و بیمار و ارتباط آن باخودکارآمدی درد و کیفیت زندگی در بیماران دچار درد های مزمن جسمانی می باشد. روش پژوهشتوصیفی از نوع همبستگی است و جامعه آماری این پژوهش بیماران مراجعه کننده و تحت درمان بهبیمارستان آموزشی علی ابن ابطالب شهرستان زاهدان که از دردهای مزمن جسمانی رنج می بردند وهمسران آنها می باشد که تعداد 124 نفر از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. ابزار پژوهشپرسشنامه را سه پرسشنامه استاندارد کیفت زندگی سازمان بهداشت جهانی، بررسی همسر به عنوان واسطهدرمانی (STMI) پرسشنامه خودکارآمدی درد PSEQ تشکیل دادند و با استفاده از روشهای آماری توصیفیو استنباطی ضریب همبستگی پیر سون و رگرسیون چند گانه برای تجزیه و تحلیل داده های استفاده شدهاست. نتایج این پژوهش و آزمون فرضیات نشان داد که ه بین توانایی همسر به عنوان بیمار و درمانگر بامولفه های خودکارآمدی در و کیفیت زندگی رابه معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی، خودکارآمدی درد، بیمار، همسر بیمار، بیمارستان، بیمارستان علی ابن ابیطالب، زاهدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.