بررسی اثر نسبت حجمی و توزیع نانولوله های کربنی بر افت انتقال صوت در پوسته استوانه ای کامپوزیتی به روش تحلیلی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی آکوستیک و ارتعاشات
  • کد COI اختصاصی: ISAV09_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مستانه احمدی

آایران، قم، بلوار شهید خداکرم، دانشگاه صنعتی قم، دانشکده فنی و مهندسی، ۳۷۱۸۱۴۶۶۴۵ ، دانشجوی کارشناسی ارشد

مصطفی طالبی توتی

ایران، قم، بلوار شهید خداکرم، دانشگاه صنعتی قم، دانشکده فنی و مهندسی، ۳۷۱۸۱۴۶۶۴۵ ، استادیار.

چکیده

در این مقاله با استفاده از روشی تحلیلی، افت انتقال صوت در پوسته استوانه ای نسبتا0 جدار ضخیم کامپوزیتی تقویت شده با نانولوله های کربنی مورد بررسی قرارمی گیرد. برای این منظور پوسته استوانه ای بلند با تغییر خواص ماده به صورت توانی در راستای ضخامت به علت توزیع گوناگون نانولوله کربنی، در معرض یک موج صوتی صفحهای مایل قرار گرفته که در نتیجه آن، انعکاس و انتقال موج ایجاد گشته است. با توجه به نقش موثر روابط برشی در بررسی افت انتقال صوت به خصوص در فرکانسهای بالا و ضخامتهای نسبتا0 زیاد، برای یافتن معادلات ارتعاشی پوسته از تئوری تغییر شکل برشی مرتبه اول استفاده میشود. این تئوری، به دلیل مدل کردن بسیار دقیق تر روابط جابجایی در ضخامت پوسته و لحاظ کردن تغییر شکلهای برشی، نتایج دقیقتری را در مقایسه با تئوری جدار نازک پوسته ارائه مینماید. پس از بسط معادلات جابجایی، معادلات حرکت پوسته از طریق اصل همیلتون به دست آمده و با اعمال فشارهای آکوستیکی و شرایط مرزی و استفاده از توابع سری-های بینهایت، معادلات ارتعاشی پوسته و روابط آکوستیک به طور همزمان حل میگردند. به قصد صحه سنجی، فرکانس طبیعی پوسته و همچنین مقادیر افت انتقال صوت حاصل از حل حاضر با نتایج سایر محققین مقایسه میشود. چهار نوع توزیع مختلف نانولوله ها شامل توزیع یکنواخت، X شکل، شکل و V شکل در نظر گرفته میشود. مشاهده شده است که استفاده از نانولوله کربنی در فرکانسهای پایین تاثیر قابل توجهی در افت انتقال صوت دارد.

کلیدواژه ها

پوسته استوانه ای، نانولوله کربنی، افت انتقال صوت، تئوری تغییر شکل برشی مرتبه اول.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.