جداسازی ناهنجای ها در نقشه های ژئوشیمیایی رسوبات آبراهه ای بوسیله مدل عیار - مساحت روش فرکتال (مطالعه موردی: برگه 1:50000 شیرین کند)

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,983

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SMEC05_016

تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1385

چکیده مقاله:

تهیه نقشه های ژئوشیمیایی توسط داده های بدست آمده از نمونه های رسوبات آبراهه ای روشی قدرتمند و ارزان برای تشخیص مناطق امید بخش کانی سازی می باشد، اماجداسازی مناطق ناهنجار از زمینه همشه سخت و دشوار بوده است. در این گونه مطالعات روشهای آماری و ریاضی برای جداسازی مناطق ناهنجار از زمینه بکار گرفته می شود. اگرچه این روشها نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند اما در کل موقعیت فضائی نمونه ها و فرم هندسی ناهنجاری را درنظر نمی گیرند در صورتیکه این پارامترها بسیار مهم و تعیین کننده می باشند. یکی از روشهایی که موقعیت فضائی نمونه را در نظر میگیرد روش فرکتال می باشد. روش فرکتال روشی بسیار مناسب و مفید برای تشخیص و جداسازی الگوهای متفاوت توزیع عناصر که رفتار فرکتالی دارند بوده وبرای داده های ژئوشیمیایی مدل عیار – مساحت بهترین مدل می باشد. این مقاله مقدمه ای برای مدل محیط – مساحت و مدل عیار – مساحت روش فرکتال رابیانمی کند و در قالب یک مطالعه موردی داده های نمونه برداری رسوبات آبراهه ای برگه 1:50000 شیرین کند را مورد بررسی قرار می دهد. برای این مطالعه 180 نمونه از رسوبات آبراهه ای جمع آوری شد و این نمونه ها برای 23 عنصر مورد آنالیز قرار گرفت و برای 7 عنصر توسط روشهای آمار کلاسیک و مدل عیار – مساحت روش فرکتال تا حد آستانه و ناهنجاری ها مشخص گردید. اما شایان ذکر است که ناهنجاری هایی که روش فرکتال مشخص گردید. با توجه به کنترل های زمینی و بررسی های تکمیلی از اعتبار بیشتری برخوردار بود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مهدی احدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، د

یوسف قنبری

کارشناس ارشد مهندسی اکتشاف معدن، سازمان انرژی اتمی

حمید یایی پور تهرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

اردشیر هزارخانی

دانشیار، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی معدن نفت و متالوژی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • . نقشه 1:100000 زمین شناسی منطقه مراغه، سازمان زمین شناسی ...
  • . Cheng, Q, Agterberg, F .P , Ballantyne, S .B. ...
  • . Mario, A., Mareus, A.QOliveira, V ., 2001, «Geochimical anomaly ...
  • . Rantitsch, G., 2004, ?G eochemical exploration in a mountainous ...
  • . Changjang Li, Tuhua Ma, Junfa Shi, 2003, ? Application ...
  • . Stanley, C.R., Sinclair, A.J., 1989, 4Comparison of probability plots ...
  • نمایش کامل مراجع