مدیریت بهینه بهره برداری از ریز شبکه ها با رویکرد کاهش هزینه و آلایندگی زیست محیطی با در نظر گرفتن عدم قطعیت با استفاده از الگوریتم چند هدف NSGAII

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 429

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCIRES01_053

تاریخ نمایه سازی: 27 آذر 1398

چکیده مقاله:

محدودیت های سوخت های فسیلی و آلودگی هوا از مشوق های اصلی گسترش این فناوری است. تولید برق در نزدیکی محل مصرف، علاوه بر کاهش تلفات در سیستم، می تواند انعطاف بیشتری برای ارائه خدمات گوناگون به مصرف کنندگان پدید آورد. یکی از دیدگاه هایی که برای افزایش موثر مشارکت این منابع پیشنهاد می شود، تجمیع این منابع با اهداف رویت پذیری ارتباط میان منابع تولید پراکنده و شبکه برق و همچنین کنترل هر چه کاراتر این منابع است. یکی از روش های تجمیع منابع تولید پراکنده، مفهومی نوین به نام ریز شبکه است. موضوعی که در این میان از اهمیت بالایی برخوردار است، مدیریت صحیح منابع تولید پراکنده در ریز شبکه باهدف کاهش هزینه های تولید توان و آلایندگی های زیست محیطی می باشد. مدیریت منابع در ریز شبکه مسئله ای کاملا غیرخطی و از مرتبه بالا می باشد. در این مقاله برنامه ریزی بهینه ریز شبکه ها با در نظر گرفتن ظرفیت های موجود در فضای بازار برق موردمطالعه قرارگرفته است. برای تحقق این امر و همین طور کاهش هم زمان آلایندگی و هزینه از الگوریتم ژنتیک چندهدفه NSGAII استفاده شده است. مطالعات در قالب سه سناریو بر روی یک ریز شبکه نمونه متشکل از منابع خورشیدی، بادی، میکرو توربین، پیل سوختی و باتری و با در نظر گرفتن عدم قطعیت بار و تولیدات خورشیدی و بادی انجام شده است. از تابع توزیع احتمالاتی (PDF) و چرخه رولت ویل برای ایجاد متغییرها با عدم قطعیت استفاده شد. در سناریو اول، هدف کاهش هزینه بوده است که توسط الگوریتم های PSO، GA، ABC بهینه سازی انجام شد. در سناریو دوم کاهش آلایندگی موضوع قرار گرفت و توسط این سه الگوریتم، مطالعات تکرار شد و درنهایت در سناریو سوم کاهش هم زمان آلایندگی و هزینه توسط الگوریتم های سه گانه و با در نظر گرفتن ضرایب وزنی و همچنین الگوریتم NSGAII انجام شد.

کلیدواژه ها:

ریز شبکه ، مدیریت منابع تولید پراکنده ، کاهش هزینه ، کاهش آلایندگی ، عدم قطعیت ، الگوریتم

نویسندگان

مسلم کوثری لنگری

دانشجوی کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی روزبهان، گروه برق، ساری، ایران؛

مهرداد احمدی کمر پشتی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جویبار، گروه برق، جویبار