ضرورت حمایت از حقوق مالکیت معنوی جهت تجاری سازی نتایج تحقیقات و توسعه فناوری و نوآوری در صنایع کشور(صنعت نمونه: صنعت آب و برق ایران)
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,815
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PSST01_056
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1389
چکیده مقاله:
امروزه مدیریت های کارآمد و سیستماتیک نوآوری در جهان به منظور خلق ثروت و ایجاد ارزش افزوده ازطریق متبلور ساختن اید ه های نوین با قابلیت های دستیابی گوناگون مادی و معنوی (از قبیل علوم و فنون کاربردی در عصر جدید مجازی) شکل گرفته اند. از ای نرو نقش انکارناپذیر تدوین استراتژی های مناسب توسعه علم و فناوری و گسترش بسترها و زیرساخ تهای مختلف لازم فرهنگی، قانونی و غیرو بخوبی مشخص شده است. با توجه به اینکه مهمترین عامل برای تبدیل دانش به ثروت در حال حاضر وجود سرمایه های مغزی و منابع انسانی خلاق و نوآور شناخته شده است، بنابراین لازم است ایده پردازان، مخترعان و پژوهشگران منفرد و یا وابسته به مراکز علمی و تحقیقاتی که با صرف هزینه و زمان زیاد به اختراعات، نوآوری و دستاوردهای پژوهشی جدید دست پیدا کرد ه اند، از حقوق خاصی برخوردار باشند. چون در غیر اینصورت آنها انگیزه و تمایل خود را به ایفای نقش پیشگام در عرص ههای مختلف علم و فناوری از دست خواهند داد. در وزارت نیرو به تبع گستردگی فعالیت ها و نیاز مبرم تکنولوژیکی همواره به ارتقاء سطح تحقیقات کاربردی، تجاری سازی نتایج پژوهشی، توسعه فناوری و نوآوری اهمیت خاصی داده شده است. در این مقاله پس از تبیین ادبیات موضوع به تعیین نقش پراهمیت رعایت حقوق مالکیت معنوی به منظور شکوفاسازی ایده ها، تجاری سازی نتایج تحقیقات و توسعه نوآوری های تکنولوژیک در صنایع از طریق مطالعه موردی صنعت آب و برق ایران به اختصار پرداخته می شود. همچنین در خاتمه برخی راهکارها برای تسهیل و تسریع حل مسائل موجود جهت توسعه علم و فناوری در کشور از طریق ایجاد و توسعه بسترها و زیرساخت های ملی طی رویکردی سیستمی ارائه می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فریده پورسلیمانیان
رئیس گروه توسعه ف نآوری دفتر تحقیقات و توسعه ف نآوری وزارت نیرو
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :