بررسی تحولات ژئومتریک تالاب اینچه استان گلستان و مسائل زیست محیطی آن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی دوسالانه زمین شناسی کوهزاد البرز و دریای خزر
  • کد COI اختصاصی: ALBORZC01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 620
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کبری دوست نژادچوبری

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی زیست محیطی ، دانشگاه گلستان

حامد رضایی

عضو هیئت علمی دانشگاه گلستان

آرش امینی

عضو هیئت علمی دانشگاه گلستان

چکیده

تالاب اینچه در استان گلستان و شمال دشت گرگان با مساحت تقریبی 700 هکتار به عنوان یک اکوسیستم پیچیده و شکننده در این پژوهش از دیدگاه فیزیوگرافی و زمین شناسی زیست محیطی مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش عامل زمین شناسی نظیر ژئومورفولوژی تالاب و مشخصات هندسی آن مثل مساحت، محیط و ضریب فشردگی (گراویلیوس) در اثر بارگذاری عوامل خارجی (محیطی و انسانی) از سال 1998 تا 2019 میلادی از طریق تصاویر ماهوارهای تهیه شده از گوگل ارث اندازه گیری و تحلیل شد. تالاب اینچه به علت عدم تغذیه سطحی و تبخیر قابل توجه تا سال 2008 دارای روند کاهشی در سطح و محیط داشته است. از آن به بعد به دلیل بارگذاری پساب کارخانه ید سطح آن گسترش یافت. تغییرات ضریب فشردگی (Cc) نشان میدهد که تالاب سه مرحله تغییر ژئومتری را تجربه کرده است. مرحله نخست کاهش تدریجی تالاب به دلیل عدم تغذیه، مرحله دوم بارگذاری پساب کارخانه و مرحله سوم سرریزشدن تالاب. از ابعاد مورفولوژی تپه های سهمی تشکیل دهنده تالاب بوده که با استفاده از قواعد هندسی دایره و مستطیل درباره روند تغییرات هندسی تالاب و ارزیابی محیط فیزیکی، محیط زیست تالاب و تعیین حریم بوم شناختی آن بحث و نتیجه گیری شده است.

کلیدواژه ها

تالاب، اینچه، ژئومتریک، زیست محیطی، زمین شناسی، استان گلستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.