تهیه پودر استاندارد اینولین از ریشه گیاه کاسنی (Chicory intybus) و شناسایی آن با فلورسانس و دستگاه MALDI و مقایسه آن با نمونه استانداردهای خارجی
محل انتشار: همایش ملی شکلات،قهوه و شیرین کننده های طبیعی
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 933
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CCNS01_088
تاریخ نمایه سازی: 11 آذر 1398
چکیده مقاله:
بیان مساله: اینولین نوعی فروکتان ذخیرهای در گیاهان و میکروارگانیسمها است که شامل گلوکز با اتصال آلفا یک به دو و واحدهای فروکتوفورانوزیل به صورت بتا دو به یک میباشد.امروزه اینولین کاربردهای زیادی در صنایع غذایی و دارویی پیدا کرده است و به عنوان یک ترکیب پری بیوتیک، شیرین کننده و حجم دهنده در بسیاری از کشورها مصرف می شود. کاسنی گیاهی از تیره کاسنیان میباشد که هم به عنوان یک گیاه دارویی و هم به عنوان یک گیاه صنعتی دراستخراج اینولین شناخته میشود هدف پژوهش: هدف کلی از انجام این پروژه در مرحله اول استخراج، خالص سازی و بهینه کردن فاکتورهای موثر در هر مرحله برای دریافت بهترین مقدار اینولین از ریشه گیاه کاسنی ×(Chicory intybus)است؛ در مرحله دوم مقایسه روشهای کروماتوگرافی با روش های شیمیایی روتین برای شناسایی اینولین مورد بحث قرار میگیرد. روش و چگونگی انجام پژوهش در مرحله استخراج فاکتورهایی مانند دما، زمان، پی اچ، نسبت حلال به مقدار ماده، اندازه خلال و نوع ریشه بهینه سازی شدند و در نهایت مقدار اینولین، درصد خلوص و بهرهوری استخراج توسط روشهای شیمیایی اندازه گیری شد. نتایج حاصل از خالص سازی با استفاده از دستگاه uv در طول موج 200 تا 700 بررسی شد و مقدار پلی فنول و تانن اندازه گیری شد. شناسایی اینولین حاصل با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی لایه نازک با کارایی بالا (HPTLC) تحت نور فلورسانس وکروماتوگرافی لایه نازک(TLC انجام شد و تشخیص درجه پلیمریزاسیون با استفاده ازتکنیک اسپکتورمتری جرمی یونیزاسیون لیزری به کمک ماتریکس((MALDI تعیین شد.یافته ها و نتیجه گیری: نتایج حاصل حاکی از آن بود که میزان ناخالصی ها به کمترین مقدار و میزان تانن و پلی فنول به صفر رسیده است . در مرحله شناسایی برای اولین بار با استفاده از کمپلکس تحت نور فلورسانس درجات پلیمریزاسیونی مختلف اینولین، گلوکز و فروکتوز مشاهده شد. میانگین درجه پلیمریزاسیون در روش شیمیایی / بدست آمد در حالی با استفاده ازتکنیک اسپکتورمتری جرمی یونیزاسیون لیزری به کمک ماتریکس حداکثر درجه پلیمریزاسیون است و این نشان دهنده خطای مثبت برای روش شیمیایی در تعیین درجه پلیمریزاسیون میباشد. مقایسه طیفهای بین اینولین تولیدی و اینولین های استاندارد نشان میدهد که اینولین تولیدی دارای کیفیت مناسب میباشد.
نویسندگان
الهام احمدی
دانشجوی مقطع دکتری پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی
مهدی مریدی فریمانی
دانشیار پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی
حسن رضادوست
استادیار پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی