سال انتشار: 1398
کد COI مقاله: CONSPORT01_019
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 131
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی اپیدمیولوژیک سقوط از اسب و مصدومیت های چابکسواران ایرانی1394-1387
چکیده مقاله:
سابقه و هدف:رقابت های حرفه ای اسبدوانی، ورزشی محبوب در سراسر دنیا هست. ایمنی و سلامت سوارکاران همیشه مورد توجه بوده است. شرایطی مانند رفتار غیر قابل پیش بینی اسب مسابقه، سرعت بالا و انرژی زیاد، سوارکار را در معرض سقوط از اسب و مصدومیت قرار می دهد. با اینکه حداقل پنجاه سال از برگزاری و گسترش مسابقات رسمی اسبدوانی در ایران می گذرد، اما اطلاعات مدونی راجع به مصدومیت های چابک سواران ایرانی در دست نیست. این مطالعه برای اولین بار در ایران به بررسی اپیدمیولوژیک این نوع مصدومیتها می پردازد. مواد و روشها:در این مطالعه مشاهده ای مقطعی گذشته نگر، داده های مرتبط با مصدومیت همه چابک سواران ایرانی که در سالهای 1394-1387در مسابقات رسمی اسبدوانی کورسی در شهر های مختلف ایران رقابت داشته اند، با مراجعه به صورت جلسه های رسمی ثبت مصدومیت، سوابق بیمه حوادث، بازبینی فیلم رقابت ها و مصاحبه حضوری یا تلفنی با چابک سواران مصدوم گرد آوری شد.یافته ها:در مجموع 27897 مسابقه اسبدوانی بر گزار و 166 مورد سقوط از اسب و 90 مورد مصدومیت چابکسوار ثبت شد. بروز سقوط و مصدومیت چابکسوار به ازای هر 1000 مسابقه به ترتیب 95/5 و 22/3 محاسبه شد. بیشترین فراوانی سقوط در وضعیتهای رقابت در مسیر های کوتاهتر(5/67 %)، عبور از پیچ های مسیر (4/59%)برخورد با اسب جلویی (5/17%)و در چابکسواران با تجربه(9/66%) مشاهده شدو ارتباط توزیع فراوانی این متغیر ها با متغیر سقوط معنا دار بود(p<0.05) . درصد فراوانی ماهیت مصدومیت ها به ترتیب آسیب های بافت نرم(39%)، ضربه های سر و کما(37%) و شکستگی ها و در رفتگی های مفاصل(24%) بود و نزدیک به نیمی از موارد(48%) در اندام های فوقانی رخ داد. 49 نفر (54%) از مصدومین بستری و بقیه درمان سرپایی شدند. 6 نفر(7%) به خاطر شدت مصدومیت دیگر قادر به اسبدوانی حرفه ای نبودند.استنتاج:پژوهش های بیشتر در زمینه مستند سازی و تجزیه و تحلیل الگوی مصدومیت های چابک سواران ایرانی جهت فراهم نمودن داده های پایه، ایجاد سیستم مراقبت منطقه ای و ملی و معرفی و اولویت بندی راهکار های پیشگیری از رخداد این مصدومیت ها ضرورت دارد.
کلیدواژه ها:
چابك سوار، اسبدواني حرفه اي، مصدوميت، ايران مسابقات
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/962094/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سیدقلی، سعید و مدنی، زهرا و اسلامی پرکوهی، پریسا و شفیعی، سیداسماعیل،1398،بررسی اپیدمیولوژیک سقوط از اسب و مصدومیت های چابکسواران ایرانی1394-1387،کنگره سراسری رویکرد پزشکی ورزشی در آسیب و سمینار تازه های علوم ورزشی،ساری،،،https://civilica.com/doc/962094
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، سیدقلی، سعید؛ زهرا مدنی و پریسا اسلامی پرکوهی و سیداسماعیل شفیعی)
برای بار دوم به بعد: (1398، سیدقلی؛ مدنی و اسلامی پرکوهی و شفیعی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- ویروس کرونا، وضعیت ترکیب بدنی و Vo(2)max نوجوانان طی دوران بی تحرکی ناشی از آن
- ورزش هیجانی دارت
- ورزش در منزل در دوران قرنطینه: راهی برای مبارزه با کووید 19
- نقش مدیرت بحران، پدافند غیرعامل و HSE
- مطالعه سیاست ها و راهبردهای ورزش همگانی تحت شرایط بیماری کرونا (مطالعه موردی: شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.