بهبود عملکرد سلول های خورشیدی حساس شده به رنگدانه مبتنی بر نانومیله های شبه جک اکسیدروی، با استفاده از نانوسیم های اکسیدروی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 217

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IPC93_063

تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1398

چکیده مقاله:

در اینجا روشی برای کاهش بازترکیب و در نتیجه افزایش بازده سلول های خورشیدی رنگدانه ای اکسیدروی ارائه شده است. ابتدا با روشی ساده، نانومیله های شبه جک اکسیدروی را به عنوان مراکز پراکننده نور تولید کردیم. سپس برای ایجاد تخلخل با اندازه مناسب در فضاهای خالی میکرومتری بین نانومیله ها، با دو روش لایه نشانی دکتر بلید و حمام شیمیایی، نانوسیم های اکسیدروی را بر روی این نانومیله ها بوجود آوردیم. از این دو نوع ساختار تولید شده به عنوان فوتوآند در سلول های خورشیدی رنگدانه ای استفاده کردیم. عملکرد فوتوولتائیکی این ساختارهای میکرومتری را هنگامی که لایه نازکی از خمیر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در زیر این ساختارهای پراکننده نور قرار می گیرد، بررسی کردیم. نتایج به دست آمده از این بررسی افزایش ضریب پرشدگی و نیز ولتاژ مدار باز این سلول های خورشیدی را نشان می دهد.

نویسندگان

فاطمه رهنما

دانشکده فیزیک دانشگاه تهران ، انتهای خیابان کارگر شمالی ، تهران

یاسر عبدی

دانشکده فیزیک دانشگاه تهران ، انتهای خیابان کارگر شمالی ، تهران

عزت اله ارضی

دانشکده فیزیک دانشگاه تهران ، انتهای خیابان کارگر شمالی ، تهران