اثر نوع تنظیم کننده رشد گیاهی و نوع ریزنمونه بر باززایی مستقیم درون شیشه ای گیاه بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.)
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 490
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JACB-4-1_009
تاریخ نمایه سازی: 2 آذر 1398
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر بهمنظور شناسایی بهترین ترکیب تنظیمکننده رشد و مناسبترین ریزنمونه بر باززایی در شرایط درون شیشهای بابونه آلمانی انجام گردید. در آزمایش اول، اثر تنظیمکننده رشد بنزیل آمینو پورین در غلظتهای 8/8، 4/4، 2/2 و صفر (0) میکرومولار در ترکیب با تنظیم کننده رشد ایندولاستیکاسید در چهار سطح 2/2، 1/1، 5/0 و صفر (0) میکرومولار بر باززایی مستقیم شاخساره از ریزنمونه نوک شاخه توده اصفهان بررسی شد. نتایج آنالیز دادهها نشان داد که بیشترین و کمترین درصد باززایی (54/95 و 23/14 درصد) به ترتیب در محیط کشت موراشیگ و اسکوگ حاوی 4/4 میکرومولار بنزیل آمینو پورین و 2/2 میکرومولار ایندول استیک اسید و محیط کشت موراشیگ و اسکوگ بدون تنظیم کننده رشد مشاهده شد. سه نوع ریزنمونه مختلف (نوک شاخه، کوتیلدون و هیپوکوتیل) و تیمار تنظیم کننده رشدی بنزیلآمینوپورین در چهار سطح (2/13، 8/8، 4/4 و صفر (0) میکرومولار) و تنظیم کننده رشد ایندولاستیکاسید در دو سطح (1/1 و 2/2 میکرومولار) به منظور شناسایی شرایط بهینه پرآوری بابونه در شرایط درون شیشهای بررسی گردید. در ریزنمونه نوک شاخه حداکثر درصد باززایی (87/93 درصد) در محیط حاوی 4/4 میکرومولار بنزیل آمینوپورین در ترکیب با 2/2 میکرومولار ایندولاستیکاسید و حداقل درصد باززایی (60/13درصد) در محیط موراشیگ و اسکوگ فاقد تنظیم کننده رشد بنزیلآمینوپورین با غلظت 1/1 میکرومولار تنظیم کننده رشد ایندول استیک اسید مشاهده گردید. در سایر ریزنمونهها در محیط کشت های مختلف کالوسزایی مشاهده گردید. بیش از 90 درصد گیاهچهها با پس از گذشت 1 ماه سازگار شدند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهمن حسینی
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
الهام مرادی پور
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
علیرضا پیرزاد
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
جعفر امیری
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :