اثر امواج فراصوت بر استخراج محتوای آنت d اکسیدانی میوه ی زالزالک و تاثیر آن بر روی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ماست

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI26_758
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 420
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا عبدالهی

دانشآموخته دوره کارشناسی ارشد رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکو

حسین شیردل

استادیار گروه علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکو

چکیده

میوه دارویی زالزالک (Hawthorn) در طب گیاهی شهرت گسترده ای کسب کرده است. برگ ها،دانه ها، شکوفه های زالزالک حاوی رنگدانه های فلاونوییدی و آنتوسیانیدینی و پروآنتوسیانیدینیمی باشند که بر روی برخی از سیستم های فیزیولوژیکی بدن مانند سیستم قلبی و عروقی اثر سلامت بخشیدارند. استفاده از روشهای سنتی برای استخراج و دستیابی به عصارهی طبیعی گیاهان علاوه بر صرفزمان و هزینه ی بالا، نیاز به مقادیر بالایی حلال دارند. استفاده از فراصوت روش سودمند و جدید برایرفع مشکلات ذکر شده است. هدف از این پژوهش، استخراج محتوای آنتوسیانینی میوه ی زالزالکتوسط حلال های اتانول و استون به کمک فراصوت و همچنین بررسی اثر آنتوسیانینی میوه ی زالزالکبر روی خواص فیزیکو شیمیایی ماست میباشد. عصاره به دست آمده از بهترین تیمار یعنی حلال اتانولبه کمک فراصوت در سطوح 0.01 ، 0.02 ، 0.03 ، 0.05 درصد و نمونه ی شاهد در فرایند تهیه به نمونهماست محلی ماکو اضافه گردید و خواص فیزیکو شیمیایی ماست تهیه شده ازجمله میزان آب اندازی،اسیدیته، pH و ارزیابی حسی مورد بررسی قرار گرفت. طبق تحقیق انجام شده، اثر تیمارهای (1،2،3،5درصد عصاره ی زالزالک) از نظر متغیرهای اسیدیته و آب اندازی مورد بررسی قرار گرفت و کمترینمقدار آب اندازی 30.772 مربوط به تیمار 0.01 عصاره ی زالزالک در هفته ی سوم بود. طبق آزمون هایحسی که توسط 10 نفر انجام گرفت. بهترین تیمار از نظر آنالیزهای حسی بررسی شد و بیشترین نمره یمزه برابر 4.57 مربوط به تیمار 0.01 عصاره ی زالزالک و بیشترین نمره ی بافت برابر 4.68 نیز مربوط بهتیمار 0.01 عصاره ی زالزالک می باشد.

کلیدواژه ها

زالزالک، آنتوسیانین، استخراج، ماست، فراصوت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.