بررسی تاثیر مولفه ها و ویژگی های مصرف کننده گان محصولات غذایی ارگانیک، در مورد هزینه و قصد خرید

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI26_406
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهرعلیان

کارشناس ارشد، مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه

صفورا بهنام نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمد سلطانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه

ایوب زمانی

کارشناس ارشد، علوم بهداشتی در تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

امروزه و در هزاره سوم محصولات غذایی ارگانیک موضوع جدیدی نیست؛ محصولات غذایی ارگانیک غذای انسان ازهزاران سال قبل تا پیش از پیدایش سموم و کودهای شیمیایی در قرن اخیر بوده اند. حقایق و آمارهای مربوط بهمحصولات غذایی ارگانیک حاکی از آن است که این محصولات در مسیر رشد و پویایی قرار گرفته است. شناختویژگی های مصرف کنندگان محصولات ارگانیک، انگیزه ها و نگرش مصرف کنندگان به این محصولات و نیز عواملموثر بر افزایش مصرف این محصولات برای تولید بیشتر این محصولات بسیار مهم و ضروری است. هدف اصلی اینپژوهش، بررسی تاثیر محرک ها و موانع عرضه، ویژگی های مصرف کننده، خودمحوری مصرف کننده بر هزینه/ منفعتو قصد خرید بود. پژوهش از نظر روش، توصیفی از نوع همبستگی بوده، از لحاظ ماهیت کاربردی، و از لحاظ زمانمقطعی میباشد و همچنین بر اساس ماهیت و روش تحقیق، میدانی است. روش نمونه گیری تصادفی ساده و حجمنمونه 114 نفر تعیین گردید. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه با 30 سوال بود که روائی محتوایی و نمادی آن براساس نظر جمعی از استادان دانشگاه آزاد اسلامی مبارکه تائید گردید و پایایی آن با استفاده از آلفا کرونباخ (92 / 0 = α)تائید شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SmartPLS و تکنیک معادلات ساختاری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که از نظر مصرف کنندگان مهمترین محرک ها و موانع عرضه برای خریدمحصولات ارگانیک، آگاهی از کیفیت (t-value=2.116)، آگاهی از قیمت (t-value=5.152) و درک مصرف کنندهاز هزینه (t-value=3.269) بوده است. نتایج حاصل از این پژوهش می تواند اهمیت افزایش آگاهی مصرف کنندگاننسبت به ارزش غذایی محصولات ارگانیگ در تغییر رفتارهای مصرفی آنان و توسعه و گسترش تولید و مصرف موادغذایی سالم را نشان دهد.

کلیدواژه ها

محصولات غذایی ارگانیک، ویژگی های مصرف کننده، قصد خرید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.