بررسی کنترل بیولوژیکی آفلاتوکسین (B(1

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI26_348
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید کلانتری

دانشجوی کارشناسی ارشد، زیست فناوری موا غذایی، دانشگاه زابل

غلامحسین حقایق

استادیار، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، زابل

محمود توکلی

استادیار، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، زابل

محمد احمدی

استادیار، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، زابل

چکیده

مایکوتوکسین ها متابولیت های ثانویه تولید شده توسط قارچ های بیماری زا هستند . پایداری حرارتی مایکوتوکسینها در طول فرایند های مختلف مواد غذایی باعث ایجاد مشکلات جدی در سلامت انسان و حیوانات می شود. روشهای فیزیکی و شیمیایی سنتی حذف مایکوتوکسین ها محدودیت هایی دارند مانند اثربخشی محدود، مسائل ایمنی،ضرر و زیان در ارزش تهذیه ای ، طعم و مزه غذاها و نیاز به تجهیزات گران قیمت برای اجرای این تکنیک ها . بهتازگی استفاده از باکتری ها، مخمر ها و آنزیم های جدا شده از سیستم های میکروبی ، رویکرد جدیدی برای کاهش،اتصال و یا توکسین زدایی مایکوتوکسین ها به شمار می رود . تخریب زیستی به دلیل سازگاری با محیط زیست ودوستداری سلامت بدن، محبوبیت زیادی به دست آورده است. توسعه نوآورانه کنترل بیولوژیکی آلودگیمایکوتوکسین ها می تواند ایمنی محصولات غذایی را بهیود بخشد . نتایج نشان داده اند که بسیاری از اسید لاکتیکباکتری ها می توانند مایکوتوکسین ها را مهار کرده و یا حذف کنند. بنابراین، در بررسی حاضر به طور خلاصهتعدادی از روش های غیر بیولوژیکی کنترل مایکوتوکسین ها را ارزیابی کرده و توسعه اخیر در کنترل بیولوژیکی،حذف و سم زدایی مایکوتوکسین و تیدیل آن به محصولات غیر سمی یا کمتر سمی مورد بحث قرار خواهد گرفت.همچنین این مطالعه خلاصه ای از متابولیت های میکروبی منجر به تخریب آفلاتوکسین ها را که تاکنون شناختهشده بررسی کرده و پیشنهاداتی درباره کنترل آفلاتوکسین ها و تامین امنیت مواد غذایی ارائه داده است.

کلیدواژه ها

مایکوتوکسین، کنترل بیولوژیکی، توکسین زدایی، اسید لاکتیک باکتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.