مروری بر روش های نوین استخراج ترکیبات موثره از گیاهان دارویی به وسیله امواج ماکروویو و امواج فراصوت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI26_290
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1089
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام آذر پژوه

استادیار، پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران

پروین شرایعی

استادیار، پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران

هدیه یزدانفر

دانش آموخته کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار

چکیده

استخراج مواد موثره و عصاره های طبیعی از گیاهان مختلف، امر بسیار مهمی است که پژوهشگران حوزه های مربوطه،توجه ویژهای به آن دارند. محصولات طبیعی حاصل از گیاهان دارویی، یکی از مهمترین منابع اولیه برای تهیه موادآرایشی، عطرسازی، ترکیبات طعم دهنده، رنگ ها و همچنین داروها هستند. نیاز مداوم جامعه بشری به استخراجترکیبات موثر گیاهی، سبب انجام پژوهش های گستردهای درزمینه معرفی فرایند استخراجی کارآمدتر و اقتصادی ترشده است. برای استخراج ترکیبات فعال گیاهی، روش های عصاره گیری متنوعی وجود دارد. روش های سنتی دستیابیبه ترکیبات طبیعی گیاهان، مثل تقطیر آبی یا بخار آب و استخراج با حلال آلی، معایبی مانند اتلاف ترکیبات فرار،بازده کم، زمان استخراج طولانی، تخریب ترکیبات غیراشباع و باقی ماندن حلال سمی را به دنبال دارند به همین دلیلبرای بهبود بازدهی استخراج مواد موثره از گیاهان دارویی، روش های جدیدی ابداع شده است. در این مطالعه به شناختبیش تر شیوه های نوین استخراج به کمک امواج فراصوت، استخراج به کمک حلال با امواج مایکروویو، مزایا و معایبآن ها پرداخته شده است. همچنین بازدهی و کیفیت ترکیبات موثره استخراجی در زمانی که یک روش استخراجانتخاب می شود، باید مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

محصولات طبیعی، گیاهان دارویی، استخراج، امواج فراصوت، امواج مایکروویو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.