کاربرد روغن های ضروری به عنوان نگهدارنده ی مواد غذایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI26_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان اعظمی

دانشجومقطع کارشناسی،رشته ی شیمی دارویی،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرستان شاهرود

مهدی آریا

استاد دانشگاه، استاد تمام رشته ی بیولوژی،دانشگاه اوکلاهاما ایالات متحده ی آمریکا

چکیده

برای کاهش خطر ابتلا به مسمویت های غذایی میتوان از چندین سیستم نگهداری مواد غذایی مثلگرمایش، نگهداری در یخچال و اضافه کردن ترکیبات ضدمیکروبی استفاده کرد.شایع ترین مواد نگهدارنده یکلاسیک، اسیدهای ارگانیک ضعیف مثل؛ بنزوییک اسید،لاکتیک اسید و سوربیک اسید هستند. روغن هایضروری به عنوان مواد ضد میکروبی افزوده می شوند. این روغن ها خواص دیگری مثل آنتی اکسیداتیو،آنتیمیکوتیکس، آنتی پاراستیک دارند.آزمایش فعالیت ضدمیکروبی (EOs) با روش انتشار دیسک انجام می شود کهدر آن یک دیسک خیس شده با روغن ضروری برروی یک صفحه ی آگار قرار می گیرد. عواملی چونحجم EO بر روی یک دیسک کاغذی،ضخامت صفحه ی آگار و اینکه آیا حلال استفاده شده یا نه بین مطالعاتتفاوت زیادی ایجاد کرده.البته PH سیستم های غذایی عامل مهمی در فعالیت روغن های ضروری است وهرچه PH پایین ترباشد خاصیت هیدروفوبیکی برخی از روغن ها مثل روغن تیم زیاد می شود.

کلیدواژه ها

آنتی اکسیدان، فعالیت ضد میکروبی، میکروارگانیسم، باکتری ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.