بررسی میزان آلودگی گوشت مرغ عرضه شده در مناطق مختلف تهران به باکتری سالمونلا

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI26_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1563
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین صحیح

دانش آموخته دکتری حرفه ای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران

علیرضا منادی سفیدان

دانشیار، گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، تهران، ایران

صمد فراشی بناب

گروه ایمونولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، تهران، ایران

چکیده

سالمونلا یک باکتری گرم منفی و هوازی بیهوازی اختیاری است که در دستگاه گوارش انسان وحیوانات مختلف یافت میشود. سالمونلا جزو فلور طبیعی روده انسان یا حیوان محسوب نمی شود وبیماریزاست. این باکتری بیماریهای مختلف از جمله گاستروانتریت و سپتی سمی در انسان ایجاد می کند وبه عنوان یکی از مهمترین پاتوژن های منتقله از طریق مواد غذایی می باشد. سالمونلا در غذاهای مختلفی ازجمله گوشت گاو، گوشت مرغ، تخم مرغ، میوه ها و سبزیجات یافت می شود. از منابع مهم عفونت هایسالمونلایی انسان محصولات طیور بخصوص گوشت مرغ میباشد. حضور سالمونلا در گوشت مرغ ازاهمیت بهداشتی بالایی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه برخوردار است برای اینکه این باکتریبیماریزا بیشتر از طریق مصرف گوشت نیم پخته به انسان منتقل می شود. بنابراین تشخیص سالمونلا در گوشتمرغ می تواند نقش مهمی در برنامه های پیشگیری از سالمونلوز منتقله از مواد غذایی داشته باشد. هدف از اینمطالعه بررسی میزان آلودگی گوشت مرغ عرضه شده در بازار تهران به سالمونلا در بهار سال 1397 بود.تعداد 219 نمونه گوشت مرغ عرضه شده در بازار مناطق مختلف تهران جمع آوری شد. نمونه ها در محیطپیش غنی سازی و غنی سازی کشت داده شدند و پس از جداسازی باکتری های مشکوک به سالمونلا، از تست هایبیوشیمیایی افتراقی شامل تخمیر سه قند و تولید گاز سولفید هیدروژن، اورهآز، ایندول، متیل رد، وژسپروسکائر و مصرف سیترات برای شناسایی سالمونلا استفاده شد. بر اساس خصوصیات کشت میکروبی وخصوصیات بیوشیمیایی 15 جدایه سالمونلا جداسازی شد (%85 / 6). این نتایج نشان میدهد آلودگی گوشتمرغ های عرضه شده در بازار تهران به سالمونلا بالا بوده و خطر ایجاد عفونت سالمونلایی در انسان بامصرف گوشت مرغ آلوده نسبتلا بالاست. مراقبت مداوم و اقدامات بهداشتی مناسب جهت کاهش آلودگی گوشتمرغ به این باکتری پاتوژن ضروری است. انجام این اقدامات در کاهش خطرات بالقوه انتقال سالمونلا ازطریق مصرف گوشت مرغ و افزایش بهداشت جامعه مفید است.

کلیدواژه ها

پاتوژن منتقله از مواد غذایی، سالمونلا، گوشت مرغ، جداسازی، کشت میکروبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.