ارتباط بین سندروم متابولیک و پلی مورفیسم -308 A> G در ژن TNF-a در شهر کرمان، جنوب شرق ایران
محل انتشار: فصلنامه پزشکی نوید نو، دوره: 22، شماره: 70
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 334
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NNJ-22-70_002
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1398
چکیده مقاله:
مقدمه: سندروم متابولیک در میان بزرگسالان بسیار شایع بوده و اصلی ترین علائم بالینی آن شامل: چاقی مرکزی، بالابودن قند خون، فشار خون و تری گلیسرید و پایین بودن سطوح چربی های فوق اشباع می باشد. عوامل ژنتیکی مختلفی در ایجاد سندروم متابولیک نقش دارند. در این راستا، مطالعه حاضر در ارتباط با بررسی رابطه بین دو پلی مورفیسم TNF-a-308 G> A و IL-6-174 G> C با سندروم متابولیک و اجزای تشکیل دهنده آن انجام شد. مواد و روش ها: در مطالعه مورد- شاهدی حاضر 250 نفر (شامل: 125 فرد مبتلا به سندروم متابولیک و 125 فرد سالم) مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی مردان در گروه بیماران و گروه کنترل به ترتیب معادل 5/54 و 44/39 سال بود. میانگین سنی زنان در گروه بیماران و گروه کنترل نیز به ترتیب معادل 05/53 و 69/33 به دست آمد. در پژوهش حاضر در گروه مورد 40 نفر (32 درصد) مرد و 85 نفر (68 درصد) زن بودند و در گروه شاهد، 43 نفر (4/34 درصد) مرد و 82 نفر (6/65 درصد) زن شرکت داشتند. شایان ذکر است که تفاوت معناداری در ارتباط با جنسیت بین دو گروه مشاهده نشد (842/0=P). در این مطالعه پس از استخراج DNA از خون با استفاده از روش مولکولی PCR-RFLP (Polymerase Chain Reaction–Restriction Fragment Length Polymorphism) به بررسی دو پلی مورفیسمTNF-a-308 G> A و IL-6-174 G> A پرداخته شد. یافته ها: نتایج به دست آمده نشان از وجود ارتباط معنادار بین پلی مورفیسم TNF-a-308 G> A و سندروم متابولیک داشتند (05/0> P). این درحالی است که هیچ گونه ارتباطی بین پلی مورفیسم IL-6-174 G> A و سندروم متابولیک مشاهده نشد. بین پلی مورفیسم های مطرح شده و تک تک اجزای تشکیل دهنده سندروم متابولیک نیز ارتباطی وجود نداشت. نتیجه گیری: مشاهدات نشان دادند که بین پلی مورفیسم -308 G> A در ژن TNF-a و سندروم متابولیک ارتباط وجود دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مژگان محمدی
مرکز تحقیقات آلرژی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران مرکز تحقیقات ایمنولوژی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
محمد مهدی حیات بخش
مرکز تحقیقات هپاتولوژی و گوارش، پژوهشکده علوم پایه و بالینی فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
محمد حسین گذشتی
مرکز تحقیقات فیزیولوژی، پژوهشکده نوروفارماکولوژی ، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
مجید آقاداوود
گروه گوارش، بیمارستان افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :