بررسی تاثیر افزودن اکسید وانادیم بر ریز ساختار و خواص مکانیکی کامپوزیت های آلومینیوم- اکسید وانادیم تهیه شده به روش پلاسمای جرقه ای
محل انتشار: مجله مواد و فناوریهای پیشرفته، دوره: 7، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 407
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEMI-7-3_006
تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1398
چکیده مقاله:
کامپوزیتهای زمینه آلومینیوم به دلیل خواص مکانیکی مطلوب بخصوص استحکام ویژه بسیار بالا در صنایع هوافضا و خودروسازی از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشند. در این پژوهش تاثیر افزودنی اکسید وانادیم بر ریزساختار و خواص مکانیکی کامپوزیت زمینه آلومینیوم تهیه شده به وسیله تفجوشی پلاسمای جرقه ای بررسی شد. پودر اکسید وانادیم 5 ظرفیتی به میزان 5، 10 و 15 درصد وزنی توسط مخلوط کن پر انرژی اسپکس با پودر آلومینیوم در محیط تر مخلوط شد و سپس مخلوط بدست آمده در دمای 70 درجه سانتیگراد بر روی هیتر خشک شد. فرآیند تفجوشی توسط روش پلاسمای جرقه ای در دماهای 400 و 450 درجه سانتیگراد در شرایط خلاء و در فشار اولیه 10 و فشار پایانی 30 مگاپاسکال انجام شد. نتایج الگوی پراش پرتو ایکس تشکیل موضعی از فاز آلومیناید وانادیم و کاهش ظرفیت اکسید وانادیم را با افزایش دمای تفجوشی نشان داد. نتایج بررسی خواص مکانیکی بیان کننده بیشترین میزان استحکام خمشی (11± 141 مگا پاسکال) و سختی (12±103 ویکرز) برای نمونه حاوی 15 در صد وزنی اکسید وانادیم و تفجوشی شده در دمای 450 درجه بود. تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان دهنده توضیع نسبتا یکنواخت فاز تقویت کننده در ریز ساختار بوده و به دلیل ذوب موضعی اکسید وانادیم در فصل مشترک ذرات آلومینیوم مخلوطی از فازهای اکسیدی مشاهده می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه ضرغامی
گروه مواد و متالورژی، واحد کرج ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج، البرز، ایران
علی اکبر فراشیانی
گروه مواد و متالورژی، واحد کرج ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج، البرز، ایران
منصور رضوی
پژوهشکده سرامیک، پژوهشگاه مواد و انرژی، کرج، البرز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :