مروری بر تاثیر حضور ایتریا و عامل بازدارنده بنزوتریازول بر خواص الکتروشیمیایی و فعال-سازی سازوکار خودترمیم شوندگی در پوشش های پایه آلومینا
محل انتشار: مجله مواد و فناوریهای پیشرفته، دوره: 7، شماره: 4
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 422
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEMI-7-4_007
تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1398
چکیده مقاله:
در این پژوهش، اثر افزودن ایتریا و بنزوتریازول بر رفتار خوردگی و فعال سازی سازوکار خودترمیم شوندگی در پوشش های نانوساختار پایه آلومینا مورد بررسی قرار گرفت. پوشش های پایه سرامیکی تک جزئی آلومینا، دو جزئی آلومینا- ایتریا و سه جزئی آلومینا- ایتریا- بنزوتریازول جهت بهبود رفتار خوردگی فولاد St52 توسط فرایند سل- ژل برروی سطح فولاد St52 لایه نشانی شدند. سپس آنالیز فازی، مورفولوژی و توپوگرافی این پوشش ها به ترتیب توسط GIXRD،FE-SEM و AFMارزیابی شده است. هم چنین به منظور بررسی توزیع عناصر در پوشش های لایه نشانی شده از آنالیز EDS استفاده گردید. در نهایت، رفتار خوردگی پوشش های لایه نشانی شده و زیرلایه مورد بررسی، در زمان های غوطه وری 1، 48 و 96 ساعت در محلول 3.5wt.%NaCl توسط آزمون های طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی و پلاریزاسیون پتانسیودینامیک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج GIXRD بیانگر آمورف بودن پوشش ها و عدم تشکیل ساختار بلوری بود. مشاهدات FE-SEM و AFM نشان دهنده بدون نقص بودن پوشش های دو جزئی آلومینا- ایتریا و سه جزئی آلومینا- ایتریا- بنزوتریازول در مقایسه با پوشش تک جزئی آلومینا بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید مرساق دزفولی
مجتمع مواد و فناوری های ساخت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران
مسعود سبزی
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :