مطالعه تاثیر درصد وزنی پودر و اندازه ذرات در کامپوزیت هگزافریت باریم آلاییده شده با منیزیم و تیتانیم/رزین اکریلیک بر منحنی های تلفات انعکاسی حاصل از روش پشت بند فلزی
محل انتشار: مجله مواد و فناوریهای پیشرفته، دوره: 8، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 462
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEMI-8-2_001
تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1398
چکیده مقاله:
ترکیبات هگزافریت باریم جانشانی شده با کاتیونهای مختلف یکی از انواع مواد مورد توجه برای تولید کامپوزیتهای جاذب امواج مایکروویو است. در پژوهش حاضر هگزافریت باریم جانشانی شده با منیزیم و تیتانیم با فرمول شیمیاییBaFe9(Mg1.5Ti1.5)O19 جهت مطالعه مورد توجه قرار گرفته است. به منظور بررسی تاثیر اندازه ذرات بر خواص جذب مایکروویو ذرات فریت با ابعاد میکرونی (حدود سه میکرون) و نانو (کمتر از 100 نانومتر) به روش سل ژل و از طریق کنترل نسبت اجزای واکنش و دمای کلسینه تولید شدند. سپس کیفیت تشکیل فاز و مشخصات ریزساختاری پودرها بهترتیب با استفاده از XRD و SEM مورد مطالعه قرار گرفت. به منظور بررسی کیفیت جذب امواج مایکروویو در نمونهها، کامپوزیتهای هگزافریت/ رزین اکریلیک با درصدهای مختلف وزنی پودر به رزین تولید شد. با استفاده از دستگاه تحلیلگر برداری شبکه (VNA)و با بهکارگیری شیوه اندازهگیری پشتبند فلزی، منحنیهای تلفات انعکاسی (RL) کامپوزیتها بهعنوان معیاری از قابلیت جذب مایکروویو در باندهای فرکانسی X و Ku اندازهگیری شد. با بررسی نتایج پژوهش حاضر مشخص شد بر اساس منحنیهای RL کامپوزیتهای هگزافریت/ رزین اکریلیک حاوی ذرات نانومتری نسبت به نوع حاوی ذرات میکرونی در محدوده فرکانسی باندهای X و Ku خواص جذب مایکروویو بهتری دارند. نتایج این بررسی میتواند در ارتقای عملکرد و طراحی بهینه کامپوزیت های جاذب امواج مایکروویو مفید واقع شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد جزیره پور
دانشکده الکتروسرام و مهندسی برق، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.
محمد حسین شمس
دانشکده الکتروسرام و مهندسی برق، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :