ارتباط بین ویژگی های معدنی با ریزرخساره ها و محیط رسوبی سنگ های کربناته کرتاسه زیرین در برش معدن ده سرخ (جنوب غرب اصفهان)
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 478
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NFAG-10-19_010
تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1398
چکیده مقاله:
به منظور تعیین ارتباط بین ویژگیهای معدنی و رسوبشناسی نهشتههای کربناته کرتاسه زیرین (آپتین ) معدن دهسرخ اصفهان یک برش سطحی به ضخامت حدود 182 متر از این سنگها مورد مطالعه قرار گرفت. با توجه به مطالعات صحرایی و خصوصیات سنگشناسی این توالی، میتوان آن را به سه واحد سنگچینهنگاری مختلف تفکیک کرد. واحد نخست (واحدE1) از آهک نازک لایه تا متوسط لایه خاکستری و پرفسیل تشکیل شده است، واحد دوم (E2) شامل تناوبی از آهک و آهکرسی متوسط تا ضخیم لایهی خاکستری است و واحد سوم (E3) از آهکهای متوسط تا نازک لایه با فسیلهای درشت تشکیل شده است. مطالعات آزمایشگاهی و بررسی مقاطع نازک میکروسکوپی به شناسایی 8 ریزرخساره کربناته منجر گردید. این ریزرخسارهها از دو ریزرخساره گریناستونی، دو ریزرخساره پکستونی، سه ریز رخساره روداستونی و یک ریزرخساره فلوتستونی تشکیل شدهاند. این رسوبات عمدتا در قسمتهای مختلف رمپ میانی و ابتدای رمپ پایانی یک پلاتفرم کربناته با انرژی متوسط تا زیاد تشکیل شدهاند. مقایسه نتایج کلسیمتری با محیط رسوبی و ریزرخسارهها نشان داد که بخش دور از منشا رمپ میانی بهترین شرایط و بخش رمپ خارجی بدترین شرایط را برای ایجاد خلوص در این منطقه دارا بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا طالبی
گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان
عبدالحسین کنگازیان
گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان
علی خان نصر اصفهانی
گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :