بررسی سلامت روان و تاب آوری روانشناختی در والدین دانش آموزان اتیسم، نابینا و عادی
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 61، شماره: 7
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 392
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MJMS-61-7_006
تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1398
چکیده مقاله:
مقدمه
این مطالعه به منظور مقایسه سلامت روان و تاب آوری روانشناختی والدین دانش آموزان اتیسم، نابینا و عادی انجام شد.
روش کار
پژوهش حاضر بر مبنای هدف از نوع کاربردی و بر مبنای ماهیت و روش از نوع علی-مقایسهای میباشد. جامعه آماری شامل کلیه والدین 25 تا 45 ساله دانش آموزان اتیسم دبستان مهرجو، والدین دانش آموزان نابینای مراجعه کننده به دبستان امید کودکان استثنایی و والدین دانش آموزان عادی دبستان دخترانه پژوهشگران علم و دانش شهر بندرعباس به تعداد 120 نفر میباشند که برای هر گروه، تعداد 40 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیده است. روش نمونه گیری به صورت در دسترس وغیر تصادفی میباشد. به منظور گردآوری دادهها از پرسشنامههای سلامت روان گلدبرگ و هیلر(28-GHQ) و مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون (CD-RISC) استفاده شد.
نتایج
نتایج نشان دادکه بین سلامت روان والدین دانش آموزان اتیسم، نابینا و عادی تفاوت معنی داری وجود ندارد و همچنین بین تاب آوری روانشناختی والدین دانش آموزان نابینا و عادی تفاوت معنی داری وجود ندارد. اما بین تاب آوری روانشناختی والدین دانش آموزان اتیسم با والدین دانش آموزان عادی و والدین دانش آموزان نابینا با والدین دانش آموزان عادی تفاوت معنادار وجود دارد. بین تاب آوری روانشناختی پدران دانش آموزان اتیسم و مادران آنها در شهر بندرعباس تفاوت معنی داری وجود دارد.
نتیجه گیری
نتایج نشان داد که بین متغیر سلامت روان در هر 3 گروه تفاوت معنی داری یافت نشد ولی در متغیر تاب آوری در بین 3 گروه تفاوت قابل ملاحظهای وجود داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اعظم رسولی
کارشناس ارشدروان شناسی عمومی
جلال کلانتری
دکترای روان شناسی وآموزش کودکان استثنایی، عضوهیات علمی تمام وقت گروه روان شناسی دانشگاه آزاداسلامی واحد فسا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :