یکپارچه سازی کنترل کیفیت و نگهداری- تعمیرات تحت انحرافات با دلیل چندگانه و خرابی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF03_273
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 688
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی سلماس نیا

دانشیار، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه قم، ایران

احسان امام جمعه

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه قم، ایران

چکیده

کنترل آماری فرآیند و نگهداری- تعمیرات دو ابزار مهم برای افزایش تولید محصولات منطبق می باشند.کنترل آماری فرآیند به وسیله ی کشف شیفت فرآیند به حالت خارج از کنترل و نگهداری- تعمیرات به وسیله یاتخاذ سیاست های مناسب جهت پیشگیری از وقوع انحرافات بادلیل و خرابی، به افزایش تولید محصولات منطبقکمک می کنند. در این مقاله مدلی یکپارچه از کنترل کیفیت و نگهداری- تعمیرات ارائه می شود که در آنجهت تطابق بیشتر مدل با شرایط واقعی فرض شده است که انحرافات با دلیل چندگانه می توانند در طول فرایندرخ دهند. هم چنین امکان رخداد خرابی و توقف دستگاه در حین فرایند هم مورد بررسی قرار می گیرد. در موردسیاست های نگهداری- تعمیرات، هنگامی که فرآیند در حالت تحت کنترل قرار دارد و هیچ گونه خرابی وشیفتی رخ نمی دهد از سیاست نت پیشگیرانه، هنگامی که در فرآیند خرابی رخ می دهد سیاست نت اصلاحی وهنگامی که فرآیند در حالت خارج از کنترل قرار گرفته از سیاست نت انفعالی استفاده می شود. مجموع هزینههای سیستم شامل هزینه های کیفیت از دست رفته، نمونه گیری، هشدار اشتباه و نگهداری- تعمیرات می باشندکه با به دست آوردن مقادیر بهینه برای متغیرهای تصمیم که شامل ضریب حد کنترل نمودار کنترلی، اندازهنمونه، طول بازه ی نمونه گیری و تعداد بازه های نمونه گیری می باشند، با استفاده از الگوریتم بهینه سازیازدحام ذرات حداقل می شود. در پایان به منظور نمایش اهمیت طراحی اقتصادی- آماری نمودار کنترلی، مدلارائه شده با یک مدل صرفا اقتصادی مقایسه می شود.

کلیدواژه ها

کنترل آماری فرآیند، مدیریت نگهداری- تعمیرات، خرابی، انحرافات با دلیل چندگانه، طراحی اقتصادی- آماری نمودار کنترلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.