مروری بر اقتصاد سرگرمی و ارتباط آن با صنایع مختلف در ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF03_197
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 673
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه بهروزوزیری

دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، ایران

نرگس محمدعلی پور

گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی؛ رودهن. ایران

چکیده

اقتصاد سرگرمی معادل اقتصاد اطلاعات و خاستگاه نوین اقتصادی در شکلی بسیار توسعه یافته است که گویای تحولی اقتصادی است. اقتصاد اطلاعاتی رشته ای از علم اقتصاد است که به مطالعه چگونگی تاثیرات اطلاعات بر تصمیمات اقتصادی می پردازد. یعنی از اقتصاد اطلاعات محور، اقتصاد دانش محور، اقتصاد دیجیتال و یا اقتصاد اینترنت به عنوان اولین معیار و وسیله برای پیشرفت اقتصادی می توان نام برد. ا وقات فراغت و در پی آن سرگرمی یکی از دل پذیرترین تجربه های زندگی روزانه بشر است اما در پس این تمنای همگانی کارکرد گسترده ای برای سرگرمی وجود دارد همان چیزی که امروزه در جهان به عنوان صنعت سرگرمی شناخته شده است. هدف از انجام مقاله حاضر مرور نظام مند اقتصاد سرگرمی، اوقات فراغت، کاربردهای آن در صنایع مختلف ایران و نقش آن در توسعه اقتصادی کشور است. روش پژوهش حاضر مروری توصیفی مبتنی بر بررسی مقالات، کتب و پیشینه پژوهش های اوقات فراغت و اقتصاد سرگرمی می باشد. در این مقاله ابتدا با تعریف اوقات فراغت، اقتصاد سرگرمی، اقتصاد اطلاعاتی و کاربردهای آن، محققین را با این موضوع کلیدی در شکوفا شدن اقتصاد کشورها آشنا نموده، سپس با مروری بر مهمترین پژوهش های صورت گرفته در حوزه سرگرمی و اوقات فراغت به بیان ارتباط اقتصاد سرگرمی با صنعت بازی: صنعت فیلم و سینما؛ صنعت سرگرمی و مد، جهت شناخت هرچه بیشتر میزان تاثیر اقتصاد سرگرمی با صنایع گوناگون پرداخته شده است. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که توجه به اقتصاد سرگرمی می تواند نقش کلیدی را در شکوفایی اقتصادی و منجر به ایجاد تاب آوری اقتصادی در کشورها از جمله ایران را محقق سازد.

کلیدواژه ها

اقتصاد، اقتصاد سرگرمی، اوقات فراغت، اقتصاد اطلاعاتی، تاب آوری اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.