تبیین مفهوم آینده پژوهی (نگاری) از نظریه تا کاربرد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF03_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید معین فر

دانش آموخته مدیریت صنعتی، دانشکده ادبیات علوم انسانی، مجتمع آموزش عالی گناباد، ایران

امیرحسین اخروی

استادیار گروه مدیریت، دانشکده ادبیات علوم انسانی، مجتمع آموزش عالی گناباد، ایران

چکیده

انسان همواره در طول تاریخ مشتاق آن بوده است که بتواند آینده خود را پیش بینی کند تا با استفاده از برنامه ریزی، تواناییمقابله با تهدیدات و ایجاد فرصتها را داشته باشد. با کوشش متفکران جدید و با نگاهی علمی حوزهی دانش جدیدی با عنوان آینده پژوهی در دهه 30 میلادی شکل گرفت. از مشکلات پیشروی پژوهش در مورد آینده میتوان به نبود بستر فکری و فرهنگی مناسب، فقدان آشنایی از علم آینده پژوهی، پیچیده بودن، چند بعدی بودن و ضرورت در نظر گرفتن تمامی ابعاد دانست؛که البته برای رهایی از این مشکلات باید از نظرات کارشناسان و متخصصان آشنا به این علم بهره جست و همچنین به آموزشو تربیت نیروی انسانی توجه کرد. در این مقاله سعی شده است تا مختصرا اهداف آینده پژوهی توضیح داده شود، به تعاریف آیندهپژوهی و آینده بدیل شامل (آینده های ممکن، آینده های باور پذیر، آینده های محتمل، آینده های مطلوب) پرداخته شود. آیندهپژوهی از دو منظر تاریخی و الگو شناسی مورد بررسی قرار گرفته است، که در مبحث الگوشناسی از نظرات مارتین و هورتونبهره برده شده است، همچنین از تحقیقات رافائل پوپر در زمینهی انواع تکنیک های پیش بینی استفاده شد. در نهایت به 10مورد از تحقیقات صورت گرفته در زمینه ی آینده پژوهی (آینده نگاری) پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

آینده پژوهی، پیش بینی، آینده بدیل، آینده نگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.