واکنش سرمایه گذاران نسب به انواع افشای رفتارهای اجتماعی شرکتی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه نظریه های نوین حسابداری، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MTHA-2-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان حجازی

دانشیار گروه حسابداری دانشگاه الزهرا

سمانه حصاری

کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه الزهرا

کیمیا اسلامی

کارشناس ارشد حسابداری و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن

چکیده

تحقیق پیرامون مسیولیت های اجتماعی شرکتی، طی چند سال اخیر از جمله حوزه های با اهمیت در تحقیقات دانشگاهی و بخصوص در رشته ی حسابداری بوده است. در این تحقیق با هدف بررسی اثر کیفی افشای این اطلاعات بر تصمیم گیری سرمایه گذاران از سه متغیر رفتار اجتماعی، وضعیت مالی و آگاهی سرمایه گذار استفاده شده است. هریک از این متغیرها به ترتیب 4، 2 و 2 حالت دارند. جهت تایید یا رد فرضیه ها از آزمون ANOVA استفاده شده است. روش جمع آوری اطلاعات به صورت پرسشنامه ای بوده و جامعه آماری شامل نمونه ای از سرمایه گذاران حرفه ای (تحلیل گران شرکت های کارگزاری) و حسابرسان می باشد. پس از آزمون فرضیه ها طبق اصول علمی، نتایج نشان می دهد که انواع افشای مسیولیت های اجتماعی شرکتی اثر با اهمیتی در تصممی گیری سرمایه گذاران دارد. در این میان افشای رفتارهای منفی اجتماعی اثر بیشتری نسبت به اخبار مثبت اجتماعی شرکتی بر عقیده ی سرمایه گذار دارد. همچنین نتایج نشان می دهد که در وضعیت مالی ضعیف، رفتارهای بد اجتتماعی اثر بیشتری نسبت به رفتارهای مثبت داشتند؛ اما در وضعیت مالی قوی، رفتارهای اجتماعی مثبت بیشتر مورد توجه سرمایه گذاران بودند. نتایج واکنش سرمایه گذاران حرفه ای و حسابرسان را یکسان نشان می دهد؛ بدین معنی که تفاوت اساسی بین واکنش آنها نسبت به انواع افشاری مسیولیت های اجتماعی وجود ندارد.

کلیدواژه ها

مسیولیت اجتماعی شرکتی، افشاء عملکرد مالی، واکنش سرمایه گذاران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.