اختیارات قضایی در تعیین مجازات ها و اقدامات تامینی و تربیتی اطفال و نوجوانان بزهکار در قانون مجازات اسلامی مصوب 1392
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات حقوق، دوره: 3، شماره: 29
- کد COI اختصاصی: JR_LEST-3-29_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 548
نویسندگان
مدرس دانشگاه علمی کاربردی واحد لردگان. ایران
مدرس دانشگاه علمی کاربردی واحد لردگان. ایران
مدرس دانشگاه علمی کاربردی واحد لردگان. ایران
چکیده
ظرف سی سال گذشته علاقه روزافزونی نسبت به بهره گیری از نتایج تحقیقات جرم شناسی در توسعه سیاست گذاری و برنامه ریزی در بخش های مختلف نظام عدالت کیفری به وجود آمده است. اغلب حقوقدانان معاصر معتقدند که حقوق کیفری نمی تواند نسبت به نتایج جرم شناسی بیگانه باشد. از جمله نمونه های نفوذ جرم شناسی در حقوق کیفری میتوان از فردی کردن کیفرها، اقدامات تامینی، روش های جدید درمان مجرمان و بزهکاران و تحولات مسیولیت کیفری نام برد. اندیشمندان حقوق کیفری به طور کلی نفوذ این یافته ها را مشروع می شناسند، به ویژه آنکه این نفوذ مبتنی بر داده های تجربی بوده، نسبتا ثابت شده باشد، ولی مشاجره عصر حاضر بر سر دامنه نفوذ جرم شناسی در سیاست کیفری و سیاست جنایی است. تحولات پی در پی در سیاست ها و شیوه های پاسخ گذاری و پاسخ دهی به جرم نمونه آشکار تاثیرپذیری سیاست جنایی از دستاوردهای جرم شناسی، به طور خاص و رشته های دیگر علوم جنایی، به صورت عام است. در پهنه حقوق کیفری ایران توجه به یافته های جرم شناسانه درفرایند تدوین مقررات کیفری تازه تصویب شده جدی تر از گذشته شده است. در این میان، کتاب اول قانون مجازات اسلامی 1392 از اصلی ترین مصوبه های قانون گذار دراین عرصه است که شماری از آموزه های نظری و کاربردیاین شاخه را به رسمیت شناخته است تا به این واسطه تحلیل های جرم شناسانه در فرایند پاسخ دهی به جرم هم به کار آید. دراین نوشتار، برای تبیین رویکرد مقنن، حقوقی سازی یافته های جرم شناسی نظری (الف) و جرم شناسی کاربردی (ب) در کتاب اول قانون مجازات اسلامی 1392 بررسی می شوند.کلیدواژه ها
مسیولیت کیفری، داده های جرم شناسی، حقوق کیفری، جامعه شناسی کیفریمقالات مرتبط جدید
- بررسی تطبیقی سطح سرمایه گذاری آموزشی در اسکاندیناوی و کشورهای شرق آسیا از منظر شاخص های اقتصادی UNESCO
- واکاوی رابطه بین هوش هیجانی و موفقبت شغلی ادراک شده در شر کت های مستقر در پارک علم و فناوری
- تدوین مدل عوامل موثر بر مدیربت جهادی مبتنی بر معنوبت سازمانی: مطالعه ای بر دیدگاه های مقام معظم رهبری در بانک سپه
- رتبه بندی انواع متدولوژی های مدیریت پروژه بر اساس روش TOPSIS
- عوامل تعیین کننده قصد رفتاری حسابرسان داخلی برای استفاده از تکنیک های حسابرسی به کمک رایانه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.