سال انتشار: 1396
محل انتشار: فصلنامه اندیشمندان حقوق، دوره: 5، شماره: 12
کد COI مقاله: JR_JLS-5-12_010
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 124
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی مرور زمان درحقوق کیفری ایران، با تایکد بر مرور زمان تعقیب
چکیده مقاله:
مجازات ها اصولا با اجرای آنها ساقط می شوند، اما غیر از اجرای مجازات عوامل دیگری وجود دارند که مجازات و به طور کلی دعوای عمومی را ساقط می کنند. قانونگذار در قانون مجازات اسلامی 1392 عوامل سقوط مجازات را برشمرده است، از جمله ی این عوامل مرور زمان می باشد، که عبارت است از گذشت مدتی است که بعد از آنشکایت، تعقیب، صدور حکم و یا اجرای مجازات غیر ممکن است، درواقع مرور زمان عاملی برای مختومه کردن دعاوی و احکامی است که مدت مدیدی از طرح و صدور آنها گذشته است و قانونگذار سعی در به فراموشی سپردن آنها داشته است؛ از جمله ی اقسام مرور زمان، مرور زمان تعقیب است که عبارت است از سپری شدن مدتی که متهم تحت تعقیب قرار نگرفته است و پس از انقضای این مدت دیگر تعقیب وی منتفی است، نکته ی قابل توجه این است که قانونگذار مرور زمان تعقیب را فقط راجع به تعزیرات، به استثنایتعزیرات منصوص شرعی و چندین جرم دیگر پذیرفته است؛ در این نوشتار کوشش شده است در پرتو آراء قضایی و قوانین کیفری ایران، خصوصا قانون مجازات اسلامی 1392 به سوالاتی از قبیل اینکه چرا تعزیرات منصوص شرعی مشمول مرور زمان نمی شوند و اینکه آیا روز ارتکاب جرم جزء مواعد مرور زمان محسوب می شود یا خیر پاسخداده شود.
کلیدواژه ها:
سقوط مجازات، مرور زمان، مرور زمان تعقيب، حقوق كيفري
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/948284/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:قدمی عزیزآباد، مصیب،1396،بررسی مرور زمان درحقوق کیفری ایران، با تایکد بر مرور زمان تعقیب،،،،،https://civilica.com/doc/948284
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، قدمی عزیزآباد، مصیب؛ )
برای بار دوم به بعد: (1396، قدمی عزیزآباد؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی اصل تاخر حادث و آثار آن در حقوق موضوعه و مطالعات فقهی
- بررسی نظریه برچسب زنی از دیدگاه اسلام
- تاثیر گذاری جنسیت در مجازات مجرم در فقه و حقوق ایران
- بررسی حقوق تجارت الکترونیک
- بررسی مشروعیت تنزیل در اسناد تجاری و مبانی فقهی و حقوقی آن
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.