سال انتشار: 1387
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 12، شماره: 4
کد COI مقاله: JR_FEYZ-12-4_007
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 107
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی تاثیر برنامه آموزشی با به کارگیری عزت نفس و باورهای کنترل سلامت بر ارتقای سلامت روان دانشجویان
چکیده مقاله:
سابقه و هدف : مفهوم سلامت روان شامل احساس درونی خوب بودن و اطمینان از کارآم دی و اتکا به خود، ظرفیت رقابت، تعلق بین نسلی وخودشکوفایی توانایی های بالقوه و هیجانی و غیره می شود. سلامت روان چیزی فراتر از نبود اختلالات روانی است . این مطالعه در راستایتاثیر یک برنامه آموزشی با به کارگیری باورهای کنترل سلامت و عزت نفس بر ارتقای سلامت ر وان دانشجویان در طی سال های 1383 تا1386 انجام شده است.مواد و روشها: مطالعه حاضر یک تحقیق نیمه تجربی است. نمونه های انتخاب شده 144 نفر از دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی گناباد وبیرجند می باشند که به صورت تصادفی چندمرحله ای در دو گروه آزمون ( 71 ) و گو اه ( 73 ) برگزیده و همسان سازی شدند. ابزار گردآوریاطلاعات شامل پرسشنامه های دموگرافیک، جایگاه مهار کنترل سلامت چندوجهی، عزت نفس روزنبرگ و GHQ-28 بودند. برنامه ی آموزشی مورد مداخله در قالب خودشناسی و اعتماد به نفس، اعتقاد و باورهای درونی و بیرونی کنترل سلامت و عزت نفس بر روی گروه آزمون و بهصورت روش بحث گروهی متمرکز در طی 11 جلسه آموزشی توسط محققین طراحی و اجرا شد. پرسشنامه ها قبل، بلافاصله و پس از سه ماهاز مداخله در هر دو گروه به طور مجزا ارایه و مقایسه گردید ند. اطلاعات استخراج شده با استفاده از روش های آما ر توصیفی و استنباطی(آنالیز رگرسیون، ANOVA، همبستگی و تی) در قالب نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید. نتایج: یافته ها نشان دادند که بین متغیرهای مورد نظر در گروه آزمون نسبت به گروه گواه، قبل و بعد از مداخله تفاوت معناداری وجود د ارد.به طوری که بلافاصله پس از مداخله باورهای بیرونی کنترل سلامت کاهش معنادار و باور درونی و عزت نفس افزایش معناداری داشتند (p<0/0001). همچنین پس از سه ماه از پایان برنامه، سلامت روان دانشجویان افزایش معناداری نشان داد (p<0/0001). نتیجه گیری: این برنامه طراحی شده موجب توانمندی، مشارکت و بهبود باورهای کنترل سلامت ، عزت نفس و در نهایت منجر به ارتقای سلامت روان دانشجویان میشود که تداوم تاثیر آن نیاز به پیگیری و استمرار دارد.
کلیدواژه ها:
سلامت روان، عزت نفس، باور كنترل سلامت، دانشجو
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/947233/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مشکی، مهدی و غفرانی پور، فضل اله و آزادفلاح، پرویز و حاجی زاده، ابراهیم،1387،بررسی تاثیر برنامه آموزشی با به کارگیری عزت نفس و باورهای کنترل سلامت بر ارتقای سلامت روان دانشجویان،،،،،https://civilica.com/doc/947233
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1387، مشکی، مهدی؛ فضل اله غفرانی پور و پرویز آزادفلاح و ابراهیم حاجی زاده)
برای بار دوم به بعد: (1387، مشکی؛ غفرانی پور و آزادفلاح و حاجی زاده)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- تاثیر شبکه های مجازی بر روی میسان افت تحصیلی دانش آموزان دختر دبیرستانی
- بررسی نقش هورمون کنادوتروپین و عملکرد ژن های موثر در مراحل تکوین لقاح آزمایشگاهی
- مقایسه ی روش آموزشی مساله محور با روش استاد محور در تدریس درس (ایمنی در صنعت گروه مهندسی بهداشت حرفه ای)
- تاثیر آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش فرسودگی تحصیلی و افزایش بهزیستی تحصیلی دانشجویان
- بررسی اثربخشی معنویت درمانی بر تاب آوری زنان مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.