سال انتشار: 1384
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 9، شماره: 3
کد COI مقاله: JR_FEYZ-9-3_009
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 74
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ساخت فنتوم های آموزشی رادیوگرافی و بررسی کارایی آن ها
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: یکی از اهداف ایجاد رشته فناوری رادیولوژی تربیت افرادی است که بتوانند تصاویر رادیوگرافی با کیفیت بالا تهیه نمایند. برای این کار دانشجویان ابتدا در دروس نظری اصول مربوطه را فرا می گیرند، سپس این اصول و روش ها را در آزمایشگاه بصورت عملی تجربه می کنند و در نهایت جهت گرفتن تصویر بر روی بیمار اعمال می نمایند. در حال حاضر مرحله دوم به دلیل نبود امکانات مورد نیاز در کشور ما انجام نمی شود که باعث بروز مشکلاتی می گردد. این پژوهش به منظور ساخت فنتوم های آموزشی رادیوگرافی و بررسی کارایی آن ها انجام شد تا دانشجویان قبل از اعمال اصول و فنون فرا گرفته بر روی بیمار، موارد مزبور را بر روی فنتوم ها اجرا کرده و بعد از به دست آوردن آمادگی لازم وارد بخش های رادیولوژی گردند. مواد و رو ش ها: در ابتدا استخوان های طبیعی مربوط به فنتوم مورد نظر تهیه شدند. سپس با توجه به موقعیت آناتومیکی در بدن و نمای رادیوگرافیک مورد درخواست، در داخل قالبی از ناحیه مزبور تنظیم و تثبیت گردیدند. آن گاه قالب پر از پارافین مذاب شد. بعد از سرد شدن و خارج کردن فنتوم از قالب، اطراف آن پوشانده و سطح خارجی آن رنگ آمیزی گردید. جمعا تعداد 9 فنتوم ساخته شدکه عبارت بودند از: فنتوم های کف و مچ دست، ساعد، آرنج، بازو، زانو، اندام تحتانی، لگن و شکم و جمجمه. بعد از اتمام ساخت، تصاویر رادیوگرافیک فنتوم هابا تصاویر رادیوگرافیک حقیقی از بدن از نظر پارامترهای فیزیکی کنتراست و دانسیته فیلم و تشابه رادیوگرافیکی مقایسه شدند.یافته ها: از نظر ظاهری فنتوم های ساخته شده با نمونه های انسانی مشابهت داشت و بررسی و مقایسه تصاویر رادیوگرافیگ آن ها با رادیوگرافی اندام های انسانی مشابه بود. میانگین کنتراست اندام فوقانی در فنتوم و بدن انسان (0/5 و 0/5)، اندام تحتانی در فنتوم و بدن انسان (0/6 و 0/7) جمجمه در فنتوم و بدن انسان (0/6 و 0/4) و لگن در فنتوم و بدن انسان (1/2 و 0/8) محاسبه گردید.
کلیدواژه ها:
فنتوم، راديوگرافي، آموزش
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/947073/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اصغرزاده، علی و نیکزاد، حسین و ملکوتی شاد، حمیدرضا،1384،ساخت فنتوم های آموزشی رادیوگرافی و بررسی کارایی آن ها،،،،،https://civilica.com/doc/947073
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1384، اصغرزاده، علی؛ حسین نیکزاد و حمیدرضا ملکوتی شاد)
برای بار دوم به بعد: (1384، اصغرزاده؛ نیکزاد و ملکوتی شاد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- تاثیر شبکه های مجازی بر روی میسان افت تحصیلی دانش آموزان دختر دبیرستانی
- بررسی نقش هورمون کنادوتروپین و عملکرد ژن های موثر در مراحل تکوین لقاح آزمایشگاهی
- مقایسه ی روش آموزشی مساله محور با روش استاد محور در تدریس درس (ایمنی در صنعت گروه مهندسی بهداشت حرفه ای)
- بررسی اثربخشی معنویت درمانی بر تاب آوری زنان مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک
- شمارش واحدهای کربوهیدرات در مبتلایان به دیابت نوع یک و اثر آن در کنترل وضعیت متابولیک: مقاله ی مروری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.