بررسی قدرت کلسترول مایع جنب در تشخیص افیوژن پلوراگزوداتیو از ترانسوداتیو

  • سال انتشار: 1377
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-2-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم رضی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی کاشان، گروه داخلی

چکیده

سابقه و هدف: با توجه به شروع افیوژن پلور و اهمیت افتراق انواع آن ها و نظر به گزارش های متفاوت از ارزش یافته های کلسترول مایع جنب و به منظور تعیین قدرت آن در تشخیص انواع افیوژن پلور این تحقیق بر روی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی کاشان طی سال های 76 - 1375 انجام گرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش کارآزمایی بالینی ( Clinical trial) از نوع تشخیصی برروی 85 بیمار صورت پذیرفت که در حالت نشسته بعد از آسپیراسیون مایع جنب مقدار کلسترول، لاکتات دهیدروژناز (LDH)، پروتیین مایع جنب و نیز همزمان میزان LDH و پروتیین سرم ناشتای بیماران اندازه گیری گردید. تشخیص اگزودا و ترانسودا و بدون مایع جنب بر اساس شاخص های Light (Golen standard) به عمل آمد و نیز میزان کلسترول مایع جنب به روش آنزیمی اندازه گیری شد. در صورتی که میزان کلسترول 42mg/dl بیشتر باشد به عنوان اگزوداتیو و کمتر از آن به عنوان ترانسوداتیو تلقی گردید و بر اساس آن شاخص های چهارگانه (حساسیت، ویژگی، ارزش پیش بینی مثبت و منفی) قدرت کلسترول تعیین شد. یافته ها: از 85 بیمار مورد بررسی 36 نفر ترانسودا و 49 نفر اگزوداتیو بودند میزان حساسیت و ویژگی کلسترول به ترتیب 92 و 89 درصد و میزان ارزش پیش بینی مثبت، منفی و کارایی آن نیز به ترتیب 92 و 89 و 91 درصد بود. نتیجه گیری: تعیین کلسترول مایع جنب در افتراق انواع افیوژن های پلور ترانسوداتیو و اگزوداتیو از قدرت تشخیصی بالایی برخوردار است و با توجه به سهولت اندازه گیری آن جهت افتراق انواع اگزوداتیو از ترانسوداتیو مایع جنب در بیماران مبتلا به افیوژن پلور توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

افیوژن پلور، اگزودا، ترانسودا، کلسترول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.