سال انتشار: 1398
محل انتشار: نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران
کد COI مقاله: PPC01_134
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 184
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله همراهی باکتری Candidatus Liberibacter asiaticus با عارضه زوال مرکبات در استانهای جنوبی ایران
چکیده مقاله:
در سالهای اخیر تولید مرکبات در جنوب ایران تحت تاثیر بیماریهای مهمی مانند شانکر باکتریایی، جاروک، میوه سبز و زوال قرار گرفته است. عارضه نوظهور زوال مرکبات نخستین بار در سال 1389 از جنوب کرمان و در سالهای بعد از استانهای هرمزگان و فارس گزارش شد. این عارضه سبب مرگ تعداد زیادی از درختان مرکبات مثمر با پایه بکرایی و لیموترش میشود. طیف وسیعی از علائم ازجمله رنگ پریدگی، خشکیدگی سرشاخه ها، ریزش شدید برگها، عدم رشد گیاه، کوچک ماندن میوه ها، عدم رنگ گرفتگی یا رنگ گرفتگی معکوس میوه ها، پوسیدگی ریشه و درنهایت مرگ تدریجی یا سریع از نشانه های عارضه زوال مرکبات در جنوب ایران است. به منظور بررسی همراهی باکتری Candidatus Liberibacter asiaticus با درختان مرکبات دارای علائم زوال، در آذرماه 1397 و اردیبهشتماه 1398 با بازدید از باغات مرکبات استانهای هرمزگان (رودان و سیاهو)، فارس (جهرم و داراب) و جنوب کرمان (جیرفت، عنبرآباد و فاریاب)، از 90 درخت پرتقال، نارنگی، گریپ فروت و نارنج دارای نشانه زوال و همچنین درختان ظاهرا سالم نمونه برداری شد. DNA حاصل از رگبرگ و یا ریشه این درختان به صورت جداگانه در واکنش زنجیره پلی مراز آشیانهای با استفاده از جفت آغازگر FD1/RP1 یا OI1/OI2c در مرحله اول و به ترتیب جفت آغازگرهایOI1/OI2c یا CGO3F/CGO5R در مرحله دوم مورد ارزیابی قرار گرفت. هفت نمونه از قطعات حاصل از واکنش زنجیرهای پلیمراز محدود به آغازگرهای OI1/OI2c بهطور مستقیم تعیین توالی و تشابه آنها با توالیهای موجود در بانک ژن مورد جستجو قرار گرفت. نتایج حاصل نشاندهنده همراهی باکتری Ca. Liberibacter asiaticus در ریشه یا برگ %79 از درختان نمونه برداری شده بود. درمجموع باکتری Ca. Liberibacter asiaticus در 90 درصد از درختان مرکبات دارای نشانه زوال ردیابی شد. بیشترین (%92) و کمترین (%64) درصد آلودگی به باکتری Ca. Liberibacter asiaticus به ترتیب مربوط به نمونه های جمع آوری شده از استان هرمزگان و جنوب کرمان بود. این اولین گزارش از همراهی باکتری Ca. Liberibacter asiaticus با درختان مرکبات مبتلا به زوال در استانهای هرمزگان و فارس است.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/945935/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:آزادوار، مهدی و گلمحمدی، مرتضی و صفرنژاد، محمدرضا و سالاری، محمدرضا،1398،همراهی باکتری Candidatus Liberibacter asiaticus با عارضه زوال مرکبات در استانهای جنوبی ایران،نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران،کرج،،،https://civilica.com/doc/945935
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، آزادوار، مهدی؛ مرتضی گلمحمدی و محمدرضا صفرنژاد و محمدرضا سالاری)
برای بار دوم به بعد: (1398، آزادوار؛ گلمحمدی و صفرنژاد و سالاری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- جرم انگاری و ضمانت اجرایی قانون حفاظت از خاک در کانادا و چین و ایران
- اثر بیوچار بر شاخص خمیرایی خاک
- ارزیابی رشد هتروتروفیک گیاهچه (نمو گیاهچه) ارقام گندم در پاسخ به تنش غرقابی
- بهینه سازی فاکتورهای مؤثر در تولید pericyclivine و vindorosine از اندام هوایی گیاه پروانش (Catharanthus roseus) به روش سطح پاسخ (RSM)
- ارزیابی ژنوتیپ های مختلف گندم نان پاییزه از نظر عملکرد در شرایط نرمال و تنش رطوبتی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.