سال انتشار: 1398
محل انتشار: نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران
کد COI مقاله: PPC01_130
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 202
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
مشخصات نویسندگان مقاله مشاهدات جدید ریخت شناسی و تبارشناسی برای گونه ای از جنس Sakia Khan, 1964 (Rhabditida; Tylenchidae) و پیشنهاد نهمین الگوی آرایش ناحیه لب در خانواده Tylenchidae Örley, 1880
چکیده مقاله:
جنس Sakia از جنسهای کمیاب خانواده Tylenchidae است و تاکنون تنها هشت گونه برای آن توصیف شده است. این جنس عمدتا با داشتن حباب میانی ضعیف بدون دریچه مشخص می شود. همچنین، تاکنون تصاویر میکروسکوپ الکترونی برای گونه های این جنس در دسترس نبوده است و در یک مورد، به نظر میرسد گونه مطالعه شده با میکروسکوپ الکترونی، به این جنس تعلق ندارد و متعلق به گونه ای از جنس Labrys است. در این مطالعه، یکگونه از جنس نامبرده مورد مطالعات ریخت شناسی و تبارزایی قرار گرفت. مشاهدات جدیدی برای ریخت شناسی آن (خصوصیات ناحیه لب) با استفاده از میکروسکوپ الکترونی به دست آمد. ناحیه ی لب در گونه مطالعه شده در سطح پشتی-شکمی صاف، متشکل از چهار لب مشخص و دو لب تحلیل رفته جانبی کمانی است و دو صفحه دهانی شش ضلعی متحدالمرکز منفذ دهان را احاطه کرده اند که صفحه داخلی ظاهرا بلند است. خروجی آمفید شکاف کوتاه است که متصل به صفحه خارجی دهانی است و به دو جانب کشیده شده اما از ناحیه لبها گذر نمیکند. مشاهدات جدید نشان میدهد که الگوی ناحیه لب Sakiaاحتمالا حد واسط میان نوع دو و چهار الگوی لبی خانواده را دارد چراکه منفذ آمفید این جنس کوتاه و ساده بوده و دیسک لبی دارای دو صفحه دهانی شش ضلعی متحدالمرکز است. یافته های تبارشناسی مولکولی براساس توالی ژن RNA ریبوزومی زیرواحد کوچک برای این گونه انجام شد و نتایج نشان داد که جنسهای Malenchus، Lelenchus، Miculenchus، Sakia و گونه Filenchus discrepansیک گروه تک تبار را تشکیل میدهند. این مشاهدات همچنین میتواند از الگوی مستقل لبی Sakia به عنوان الگوی نهم حمایت کند. گونه موردمطالعه احتمالا جدید است و با چهار گونه دیگر این جنس که فاقد باند جانبی مشخص میباشند مقایسه شده است.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا PPC01_130 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/945931/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:فداکار، سمیرا و پناهنده، یوسف و عتیقی، محمدرضا و تاندیگان دیلی، ایرما،1398،مشاهدات جدید ریخت شناسی و تبارشناسی برای گونه ای از جنس Sakia Khan, 1964 (Rhabditida; Tylenchidae) و پیشنهاد نهمین الگوی آرایش ناحیه لب در خانواده Tylenchidae Örley, 1880،نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران،کرج،https://civilica.com/doc/945931
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، فداکار، سمیرا؛ یوسف پناهنده و محمدرضا عتیقی و ایرما تاندیگان دیلی)
برای بار دوم به بعد: (1398، فداکار؛ پناهنده و عتیقی و تاندیگان دیلی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- اثر تیمارهای مختلف کودی و الگوهای مختلف کشت بر اجزاء عملکرد دانه ریحان و سورگوم در کشت مخلوط
- ارزیابی توان تولید ریحان و سورگوم علوفه ای در سیستم کشت مخلوط افزایشی
- اثرغنی سازی عنصر روی بر برخی صفات مرفولوژیکی جوانه چیا
- بررسی اثر عنصر روی بر میزان رنگیزه های فتوسنتزی جوانه چیا
- گیاهان دارویی موثر در رفع عوارض آلودگی هوا از نگاه طب سنتی ایرانی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.