سال انتشار: 1398
محل انتشار: نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران
کد COI مقاله: PPC01_114
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 542
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
مشخصات نویسندگان مقاله جمع آوری و شناسایی ( Ganoderma spp. عامل پوسیدگی سفید ریشه) از میزبانهای مختلف جنگلهای شمال ایران
چکیده مقاله:
جنس Ganoderma متعلق به شاخه Basidiomycota، راسته Polyporales و خانواده Ganodermataceae است. این جنس دارای 80 گونه است که در سراسر جهان توزیع شدهاند. این قارچ به عنوان اجزاء چند داروی گیاهی برای سلامت انسان مورد استفاده قرارمیگیرد، اما از طرف دیگر آنها میتوانند به عنوان یک انگل عمل کنند و موجب پوسیدگی ساقه و ریشه در بسیاری از گونه های گیاهی یکساله شوند. جنس Ganoderma شامل گونه هایی است که پوسیدگی سفید را در انواع مختلف درختان جنگلی ایجاد میکنند و برخی گونه های آن به صورت ساپروفیت و پارازیت میباشند و اهمیت دارویی و تغذیه ای فراوانی دارند. به طورکلی قارچ یک بازیافت کننده بهرهور است و بهتنهایی یک پاتوژن محسوب نمیشود اما متابولیتهای ثانویه زیستفعال متشکل از این جنس نقش عفونت و گسترش بیماری را دارد. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی گونه های مختلف گانودرما به عنوان عامل پوسیدگی سفید ریشه روی میزبانهای مختلف از جنگلهای هیرکانی است. در این مطالعه تعداد 10 جدایه Ganoderma از میزبانهای Carpinus betulus، Quercus spp.،Alnus spp.و Pinus spp. از جنگلهای هیرکانی جمعآوری شد و جهت شناسایی، مطالعات ماکرو و میکرومورفولوژیکی مانند رنگ کلاهک، شکل کلاهک و مشخصات اسپور موردبررسی قرار گرفت. برای جزئیات ریخت شناختی، بخش نازکی از هر نمونه جدا و پس از خیساندن در آب، اسپورها زیر میکروسکوپ نوری الیمپوس مدل BX51 مشاهده شد. از میان نمونه های جمع آوری شده، چهار گونه G.lucidum،G. applanatum،G. resinaceum و G. tsugea شناسایی شدند. در ادامه دو گونه Ganodema spp. مورد شناسایی واقع نشد و نیاز به تحقیقات بیشتر و مطالعات مولکولی است.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا PPC01_114 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/945915/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:احمدی فر، سعیده و حسینی، سیدمحسن و محمدی گل تپه، ابراهیم و جاهدی، اکبر،1398،جمع آوری و شناسایی ( Ganoderma spp. عامل پوسیدگی سفید ریشه) از میزبانهای مختلف جنگلهای شمال ایران،نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران،کرج،https://civilica.com/doc/945915
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، احمدی فر، سعیده؛ سیدمحسن حسینی و ابراهیم محمدی گل تپه و اکبر جاهدی)
برای بار دوم به بعد: (1398، احمدی فر؛ حسینی و محمدی گل تپه و جاهدی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- اثر تیمارهای مختلف کودی و الگوهای مختلف کشت بر اجزاء عملکرد دانه ریحان و سورگوم در کشت مخلوط
- ارزیابی توان تولید ریحان و سورگوم علوفه ای در سیستم کشت مخلوط افزایشی
- اثرغنی سازی عنصر روی بر برخی صفات مرفولوژیکی جوانه چیا
- بررسی اثر عنصر روی بر میزان رنگیزه های فتوسنتزی جوانه چیا
- گیاهان دارویی موثر در رفع عوارض آلودگی هوا از نگاه طب سنتی ایرانی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.