سال انتشار: 1398
محل انتشار: نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران
کد COI مقاله: PPC01_048
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 160
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی تاثیر عصاره الکلی ختمی خبازی بر فعالیت آنزیم سلولاز گونه های آلترناریا بیماریزا در مرکبات
چکیده مقاله:
در این پژوهش اثر عصاره الکلی برگ گیاه ختمی خبازی بر فعالیت آنزیم سلولاز حاصل از سه گونه قارچ آلترناریا بیماریزا مرکبات شامل A.atra, A.alternata, A.dumosa در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از محیط کشت مایع و به روش کمی بررسی شد. بدین منظور برگهای خشک شده گیاه ختمی در اتانول 80 خیسانده شد. جهت بررسی اثر عصاره بر فعالیت سلولازی سه گونه آلترناریا موردمطالعه، غلظت 5 میلی گرم بر میلی لیتر (غلظتی از عصاره که فاقد اثر مهاری بر رشد و جوانه زنی قارچ بود) آماده شد و به فلاسکهای حاوی محیط کشت استریل تحریک کننده تولید آنزیم سلولاز 5) گرم عصاره مخمر، 5 گرم پپتون، 5 گرم K2HPO4 به همراه 4/6 گرم کربوکسی متیل سلولز در 1 لیتر آب مقطر) اضافه گردید. سپس با چوبپنبه سوراخکن استریل دیسکهایی به قطر 5 میلیمتر از پرگنه 7 روزه هر یک از گونه های موردمطالعه تهیه و به محیط کشت آنزیم سلولاز منتقل شدند. حجم 0/5 میلی لیتر از سوپرناتانت محیط قارچی به 1 میلی لیتر محلول کربوکسی متیل سلولز 0/7 در بافر استات 0/05 M با PH=4/8 اضافه شده و در دمای 50 درجه سلسیوس به مدت 60 دقیقه انکوبه شد. سپس 1 میلی لیتر معرف 3 و 5 دی نیتروسالیسیلیک اسید به مخلوط واکنش اضافه گردیده و به مدت 10 دقیقه در بن ماری 100 درجه جوشانده شد. تمامی نمونه ها در دمای اتاق سرد شدند و در نهایت جذب نوری محلولها در طول موج 500 نانومتر خوانده شد. آزمایش در قالب طرح پایه کاملا تصادفی انجام شد و به منظور دستیابی به نتایج آماری دقیقتر هر بازه زمانی با سه تکرار و از هر تکرار سه سنجش آنزیم صورت گرفت. نتایج نشان داد در حضور عصاره فوق در هر سه گونه آلترناریا موردمطالعه فعالیت آنزیمی در مقایسه با شاهد به شدت کاهش یافته است. با توجه به یافته های این تحقیق عصاره الکلی برگ ختمی بر بعضی فاکتورهای موثر در مکانیسم بیماریزایی قارچ آلترناریا ازجمله تولید آنزیمهای مخرب دیواره سلولی اثرگذار بوده و عصاره مذکور دارای خاصیت ضد میکروبی قوی است.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا PPC01_048 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/945849/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مقصودی، فاطمه و طاهری، پریسا،1398،ارزیابی تاثیر عصاره الکلی ختمی خبازی بر فعالیت آنزیم سلولاز گونه های آلترناریا بیماریزا در مرکبات،نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران،کرج،https://civilica.com/doc/945849
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، مقصودی، فاطمه؛ پریسا طاهری)
برای بار دوم به بعد: (1398، مقصودی؛ طاهری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- اثر تیمارهای مختلف کودی و الگوهای مختلف کشت بر اجزاء عملکرد دانه ریحان و سورگوم در کشت مخلوط
- ارزیابی توان تولید ریحان و سورگوم علوفه ای در سیستم کشت مخلوط افزایشی
- اثرغنی سازی عنصر روی بر برخی صفات مرفولوژیکی جوانه چیا
- بررسی اثر عنصر روی بر میزان رنگیزه های فتوسنتزی جوانه چیا
- گیاهان دارویی موثر در رفع عوارض آلودگی هوا از نگاه طب سنتی ایرانی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.