سال انتشار: 1398
محل انتشار: نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران
کد COI مقاله: PPC01_044
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 188
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
مشخصات نویسندگان مقاله اثر بازدارندگی اسانس زنیان (Trachyspermum sp.) روی قارچهای Gaeumannomyces graminis وBipolaris sorokiniana
چکیده مقاله:
امروزه در بسیاری از نقاط دنیا کاربرد اسانسهای گیاهی در کنترل بیمارگرهای گیاهی در تحقیقات مختلف بررسی میگردد. قارچهای Gaeumannomyces graminis و Bipolaris sorokiniana بهعنوان مهمترین بیمارگرهای پوسیدگی ریشه گندم در سراسر جهان مطرح هستند. کنترل شیمیایی این بیمارگرها به دلیل خاکزاد بودن، اغلب مشکل، پرهزینه و باعث به هم خوردن تعادل اکوسیستم میشود. این مطالعه به منظور بررسی اثر بازدارندگی اسانس زنیان روی هرکدام از این قارچها، به صورت جداگانه و با استفاده از چهار تیمار رد قالب طرح کاملا تصادفی و در سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل کشت روی محیط کشت سیب زمینی دکستروز آگار (PDA) حاوی اسانس زنیان در غلظتهای 100، 150، 180 و 200 میکرولیتر در لیتر به روش اختلاط با محیط کشت بود. تیمار شاهد برای هر قارچ به طور جداگانه کشت روی محیط کشت فاقد اسانس در نظر گرفته شد. پس از گذشت هفت روز و رشد کامل شاهد، اندازه گیری میزان رشد شعاعی قارچ G. graminis و B. sorokiniana انجام شد. غلظت 180 میکرولیتر در لیتر به طور کامل مانع از رشد قارچ G. graminis شد و غلظت 190 میکرولیتر در لیتر به طور کامل مانع از رشد قارچ B. sorokiniana شد و به عنوان حداقل غلظت کشنده (MFC) مشاهده و تعیین شدند. غلظت 160 میکرولیتر در لیتر برای قارچ G. graminis و همچنین غلظت 170 میکرولیتر در لیتر برای قارچ B. sorokiniana به عنوان حداقل غلظت بازدارنده از رشد (MIC) که برای آن درصد کنترلی بالای %90 در نظر گرفته شده بود، تعیین شد. نتایج به دست آمده بیانگر دارا بودن ویژگی قارچ کشی و بازدارندگی از رشد قارچ اسانس زنیان است که میتوان از آن در پوشش دار کردن بذر گندم به منظور حفاظت در برابر این دو بیمارگر مهم استفاده نمود.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا PPC01_044 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/945845/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مرادپور، عارف و اکبرپور، رسول و اتقیا، امید،1398،اثر بازدارندگی اسانس زنیان (Trachyspermum sp.) روی قارچهای Gaeumannomyces graminis وBipolaris sorokiniana،نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران،کرج،https://civilica.com/doc/945845
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، مرادپور، عارف؛ رسول اکبرپور و امید اتقیا)
برای بار دوم به بعد: (1398، مرادپور؛ اکبرپور و اتقیا)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- اثر تیمارهای مختلف کودی و الگوهای مختلف کشت بر اجزاء عملکرد دانه ریحان و سورگوم در کشت مخلوط
- ارزیابی توان تولید ریحان و سورگوم علوفه ای در سیستم کشت مخلوط افزایشی
- اثرغنی سازی عنصر روی بر برخی صفات مرفولوژیکی جوانه چیا
- بررسی اثر عنصر روی بر میزان رنگیزه های فتوسنتزی جوانه چیا
- گیاهان دارویی موثر در رفع عوارض آلودگی هوا از نگاه طب سنتی ایرانی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.