سال انتشار: 1398
محل انتشار: نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران
کد COI مقاله: PPC01_042
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 103
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله اثربخشی ضدمیکروبی اسانسهای چند گیاه دارویی علیه قارچ Rhizoctonia solani
چکیده مقاله:
قارچ Rhizoctonia solani از بیمارگرهای نکروتروف با دامنه میزبانی وسیع است. این بیمارگر خاکبرد، محصولات مختلف را موردحمله قرار داده و موجب بیماری مرگ گیاهچه میگردد. در این مطالعه، اثر ضدقارچی اسانسهای زیره سبز ( Cuminum (cyminum، نعنا فلفلی (Mentha piperita) و رزماری (Rosemary officinalis)، در فاز ترکیبات فرار و اختلاط با محیط کشت، روی رشد قارچ بیمارگر مورد ارزیابی قرار گرفت. یک سویه قارچ بیماریزای R. solani از کلکسیون قارچهای بیماریزای گیاهی، گروه گیاهپزشکی دانشگاه ارومیه دریافت شد. اسانس گیاهان دارویی با استفاده از دستگاه کلونجر تهیه شد. جهت بررسی تاثیر ترکیبات فرار، مقدار 10 میکرولیتر اسانس روی سطح داخلی درب تشتک پتری قرار داده شد و رشد پلاک قارچ در مقایسه با شاهد اندازه گیری شد. بر اساس نتایج این مطالعه، ترکیبات فرار موجود در هر سه اسانس به طور کامل مانع رشد قارچ شدند اما پس از واکشت نمودن پلاکهای ریزوکتونیا روی محیط کشت PDA،قارچ مجددا رشد نمود؛ بنابراین اثر ممانعت کنندگی ترکیبات فرار به صورت قارچ ایستایی تعیین شد. در روش اختلاط اسانس با محیط کشت، پلاکهای قارچ روی محیط کشت PDA حاوی 50، 100 و 150 میکرولیتر اسانس در 100 میلی لیتر محیط، کشت شدند و میزان رشد قارچ در مقایسه با شاهد بررسی شد. اسانس رزماری در سه غلظت، اثری روی رشد قارچ نشان نداد و قطر پرگنه قارچ در مقایسه با شاهد تفاوت معنیداری نداشت. اسانس زیره سبز در غلظت 150 میکرولیتر و اسانس نعنا فلفلی در هر سه غلظت کاملا مانع از رشد قارچ شدند؛ بنابراین کمترین غلظت بازدارندگی (MIC) از رشد قارچ در زیره سبز 150 میکرولیتر و در نعنا فلفلی 50 میکرولیتر تعیین شد. جهت تعیین کمترین غلظت قارچکشی (MFC) اسانسها، پلاکهای قارچ در غلظتهایی از اسانسها که مانع از رشد قارچ شده بودند، روی محیط PDA فاقد اسانس واکشت شدند. قارچ در همه غلظتها به جز غلظت 150میکرولیتر نعنا فلفلی مجددا رشد نمود؛ بنابراین اثر اسانس در غلظت 150 میکرولیتر نعنا فلفلی به صورت قارچ کشی و در سایر غلظتها بهصورت قارچ ایستایی ارزیابیشد. نتایج این تحقیق نشان داد اسانس نعنا فلفلی پتانسیل بالایی در ممانعت از رشد این قارچ بیمارگر دارد و میتواند در مدیریت این بیماری موردتوجه قرار گیرد.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/945843/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:آرژه، کمال و فری، کیوان و خضری، مریم،1398،اثربخشی ضدمیکروبی اسانسهای چند گیاه دارویی علیه قارچ Rhizoctonia solani،نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران،کرج،،،https://civilica.com/doc/945843
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، آرژه، کمال؛ کیوان فری و مریم خضری)
برای بار دوم به بعد: (1398، آرژه؛ فری و خضری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- جرم انگاری و ضمانت اجرایی قانون حفاظت از خاک در کانادا و چین و ایران
- اثر بیوچار بر شاخص خمیرایی خاک
- ارزیابی رشد هتروتروفیک گیاهچه (نمو گیاهچه) ارقام گندم در پاسخ به تنش غرقابی
- بهینه سازی فاکتورهای مؤثر در تولید pericyclivine و vindorosine از اندام هوایی گیاه پروانش (Catharanthus roseus) به روش سطح پاسخ (RSM)
- ارزیابی ژنوتیپ های مختلف گندم نان پاییزه از نظر عملکرد در شرایط نرمال و تنش رطوبتی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.