سال انتشار: 1391
محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 36، شماره: 1
کد COI مقاله: JR_JMDS-36-1_001
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 79
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تاثیر برنامه آموزشی بهداشت دهان و دندان بر میزان آگاهی، نگرش و عملکرد کوتاه مدت خانم های باردار (مشهد-ایران)
چکیده مقاله:
مقدمه: تغییرات فیزیولوژیک دوران باردای، مادران را تا حد بسیار زیای مستعد ابتلا به انواع بیماری های پریودنتال می نماید؛ مادران باردار با رعایت بهداشت دهان و دندان می توانند تا حد زیادی از این عوارض پیشگیری نمایند. این پژوهش با هدف بررسی میزان تاثیر برنامه آموزشی بهداشت د هان بر میزان آگاهی، نگرش و عملکرد کوتاه مدت خانم های باردار انجام شد.
مواد و روش ها: در این کارآزمائی میدانی، 142 خانم باردار که به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی دو مرحله ای از بین مراکز بهداشتی مرکز منطقه ای سلامت خواجه ربیع مشهد انتخاب شده بودند، به طور تصادفی به گروه شاهد و آزمون تخصیص یافتند. در ابتدای مطالعه، پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و سه فرم سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد توسط آزمودنی ها تکمیل شد. در گروه آزمون، دو جلسه آموزشی یک ساعته در هفته، به مدت سه هفته در زمینه کلیات بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری برگزار شد. گروه شاهد برنامه آموزشی خاصی دریافت نکردند.بلافاصله و دو ماه پس از مداخله مجددا آگاهی، نگرش و عملکرد آزمودنی ها مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری Paired t-test و t-student انجام شد.
یافته ها: دو گروه از نظر نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد قبل از مداخله، اختلاف آماری معنی داری نداشتند. نمرات آگاهی (53/2±8/13 در مقابل 20/3±26/8) (0001/0P<)، نگرش (31/5± 27/40 در مقابل 59/4±30/36) (0001/0P<) و عملکرد کوتاه مدت (54/2±72/22 در مقابل 60/2±60/18) (0001/0P<) بلافاصله پس از مداخله در گروه آزمون بالاتر بود و دو گروه از این نظر اختلاف آماری معنی داری داشتند. همچنین نمرات آگاهی (59/2±48/11 در مقابل 61/2±92/7) (0001/0> P)، نگرش (51/5±90/37 در مقابل 72/4±89/35) (017/0=P) و عملکرد کوتاه مدت (31/2±96/20 در مقابل 59/3±52 /19) (005/0=P) در گروه آزمون بالاتر از گروه شاهد بود و دو گروه از این نظر اختلاف آماری معنی داری داشتند.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشانگر تاثیر مثبت برنامه آموزشی بر آگاهی، نگرش و بهبود عملکرد کوتاه مدت مادران باردار در زمینه بهداشت دهان و دندان بود.
کلیدواژه ها:
بهداشت دهان ودندان, برنامه آموزشي, آگاهي, نگرش, عملكرد, بارداري
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/945248/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بحری، نرجس و ایلیاتی، حمیدرضا و سجادی، موسی و بلوچی، طاهره،1391،تاثیر برنامه آموزشی بهداشت دهان و دندان بر میزان آگاهی، نگرش و عملکرد کوتاه مدت خانم های باردار (مشهد-ایران)،،،،،https://civilica.com/doc/945248
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1391، بحری، نرجس؛ حمیدرضا ایلیاتی و موسی سجادی و طاهره بلوچی)
برای بار دوم به بعد: (1391، بحری؛ ایلیاتی و سجادی و بلوچی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.