بررسی فعالیت زمین ساختی قطعات گسلی با استفاده از شاخص های ریخت زمین ساختی و فرکتال آبراهه ها مطالعه موردی: گسل فعال اسماعیل آباد(شرق ایران)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 658

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TECT-1-4_001

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1398

چکیده مقاله:

گسل اسماعیل آباد  با روند شمالی- جنوبی (,80˚W N10˚W) (از شاخه­های پهنه گسلی نهبندان) با طول 40 کیلومتر در 120 کیلومتری شمال غرب نهبندان قرار دارد. بررسی نحوه توزیع فعالیت قطعات گسلی در راستای این گسل به عنوان یک گسل قطعه-قطعه و جهت مطالعه موردی زمین­ساخت فعال در بخش میانی پهنه گسلی نهبندان مورد توجه قرار گرفته است. بر مبنای ناپیوستگی هندسی 7 قطعه گسلی ( به ترتیب از شمال گسل به سمت جنوب S1 تا S7) در راستای سامانه گسل مشخص شده است. به علت برجسته بودن شاخص­های ریخت زمین­ساختی و نو زمین­ساختی، جهت بررسی فعالیت تکتونیکی گسل اسماعیل آباد، تغییرات این شاخص­ها در راستای قطعات گسلی محاسبه شده است که عبارتنداز: میزان تغییرات شاخص سینوسیتی جبهه کوهستان (03/1-19/1)، مسطح شدگی جبهه کوهستان (51%-80%)، نسبت پهنا به ارتفاع دره (98/.-13/2)، نسبت پهنای کف دره به ارتفاع دره (30%-58%)، شاخص سینوسیتی رود (06/1-13/1) شاخص گرادیان طولی رودخانه (103- 288 متر)، و فرکتال آبراهه­ها (982/1-2). با توجه به ارزیابی قطعات مختلف سامانه­ی گسلی اسماعیل آباد، قطعه گسلی حبیب (قطعه S3) به طول 8/3کیلومتر، و روندN12⁰W در بخش میانی گسل، فعالترین بخش گسل معرفی می گردند.

نویسندگان

مسلم اسدی قجرلو

گروه زمین شناسی دانشگاه بیرجند، ایران

محمد مهدی خطیب

گروه زمین شناسی دانشگاه بیرجند، ایران

سیدمرتضی موسوی

گروه پژوهشی علوم زمین دانشگاه بیرجند، ایران

حسام یزدانپناه

گروه پژوهشی علوم زمین دانشگاه بیرجند، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :