سال انتشار: 1398
کد COI مقاله: AMSMED20_086
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 286
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی ارتباط مصرف درشت مغذی ها و ریزمغذی ها با قدرت عضلانی نسبی در بیماران دیابت نوع دو
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: کاهش قدرت عضلانی با عوارض بیماری دیابت نوع دو از جمله ناتوانی و بیماری قلبی-عروقی در ارتباط است. شناخت عوامل موثر بر کاهش آن می تواند به مداخله مناسب در بیماران کمک کند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط مصرف درشت مغذی ها و ریزمغذی ها با قدرت عضلانی نسبی در بیماران دیابت نوع دو انجام شد. مواد و روش ها: مطالعه مقطعی حاضر بر روی 1683 فرد 35-65 ساله 235) بیمار مبتلا به دیابت نوع دو و 1448 سالم به عنوان گروه کنترل) از شرکت کنندگان مطالعه کوهورت روانسر در غرب ایران انجام گرفت. قدرت عضلانی نسبی با دستگاه دینامومتر دیجیتال و به صورت تقسیم ماکزیمم قدرت عضلانی مطلق بر شاخص توده بدنی محاسبه گردید. به منظور ارزیابی دریافت های غذایی از پرسش نامه استاندارد بسامد خوراک استفاده شد. برای ارتباط متغیر ها با قدرت عضلانی نسبی در هر گروه، از رگرسیون لجستیک اسمی دو وجهی استفاده گردید. تحلیل آماری با نرم افزار SPSS نگارش 21 انجام شد. یافته ها: میانگین سن در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو و افراد سالم به ترتیب 51(8) و 50(12) بود. قدرت عضلانی نسبی در گروه بیمار کمتر از گروه سالم و به ترتیب 1/04(0/65)و 1/15(0/72) بود =p). 0/003) پس از تعدیل متغیر های مخدوش گر، مصرف بالاتر ویتامین های D و E اثر مثبت و معناداری بر افزایش قدرت عضلانی نسبی در بیماران داشت P> 0/05در گروه سالم مصرف بالاتر کلسترول، ویتامینD ، نیاسین و کافئین با افزایش احتمال قدرت عضلانی نسبی بالاتر همراه بود > (P . 0/05)نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد، مصرف بالاتر برخی ویتامین ها می تواند اثر مثبتی بر قدرت عضلانی نسبی بیماران بگذارد. از آنجا که کاهش قدرت عضلانی نسبی عامل خطری برای بروز بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی-عروقی می باشد، توصیه می گردد مداخلات تغذیه ای جهت پیشگیری از کاهش آن مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا AMSMED20_086 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/944428/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:خاموشی، فیروزه و پاسدار، یحیی و رضایی، منصور،1398،بررسی ارتباط مصرف درشت مغذی ها و ریزمغذی ها با قدرت عضلانی نسبی در بیماران دیابت نوع دو،بیستمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی کشور،کرمانشاه،https://civilica.com/doc/944428
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، خاموشی، فیروزه؛ یحیی پاسدار و منصور رضایی)
برای بار دوم به بعد: (1398، خاموشی؛ پاسدار و رضایی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- Significance of AGT haplotypes and genotypes-combinations versus single nucleotide polymorphisms in hyprtension: togetherness does matter
- The Potential of Circulating Tumor Cells in Personalized Management of Breast Cancer: A Systematic Review
- An Overview of the epidemiology of Type 1 diabetes mellitus
- miRNA potential as Biomarkers for personalized medicine of CRC: a review of recent advances and future challenges
- بررسی نقش ژن RI0X2 به عنوان یک هدف درمانی در سلول های بنیادی سرطانی مدولوبلاستوما
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.