تاثیر کیفیت سود بر بازده مورد انتظار سهامداران و عدم تقارن اطلاعاتی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،مهندسی صنایع، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MIEACONF03_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره ملکی

کارشناس ارشد حسابداری

رجبعلی صادقی سرارودی

کارشناس حسابداری

سیدجمال هاشمی

کارشناس ارشد حسابداری

محمدرضا تنگسیری

کارشناس ارشد حسابداری

چکیده

هدف اولیه گزارش های مالی حل نمودن مشکل عدمتقارن اطلاعات است. در واقع گزارش های مالی وسیلهای را برای مدیران فراهم میکند تا اطلاعات حاصل از عملکرد شرکت را به استفادهکنندگان صورت های مالی انتقال دهند. از آنجا که منافع مدیران و مالکان الزاما0 همسو نیستند، لذا مدیران می توانند با اتخاذ روش ها و برآوردهای حسابداری سود مدنظر خود را گزارش کنند. یکی از راه های جلوگیری از این اعمال مدیر وکاهش هزینه های نمایندگی، بهبود گزارشگری مالی شرکت هاست. ازطرفی نیز، برطبق فرضیه ریسک اطلاعاتی؛ یکی از مهمترین موضوعات از نظر سرمایه گذاران، موضوع کیفیت سود واحد تجاری است. در صورتی که کیفیت سود واحد تجاری کاهش یابد، ریسک سرمایه گذاران به تبع آن افزایش یافته و منجر به افزایش بازده مورد انتظار آن ها (هزینه سرمایه) خواهد شد. برهمین اساس هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر کیفیت سود بر بازده مورد انتظار سهامداران (هزینه-سرمایه) و عدم تقارن اطلاعاتی است. جامعه آماری در این پژوهش شامل شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. نمونه آماری این پژوهش با بکارگیری روش حذف سیستماتیک انتخاب شده است؛ این نمونه شامل 100 شرکت است. دوره زمانی این پژوهش از ابتدای سال 1386 لغایت 1391 است. روش این پژوهش از نظر هدف، از نوع پژوهشهای بنیادی تجربی است و از نظر ماهیت از جمله پژوهشهای همبستگی است. همچنین برای آزمون فرضیه های این پژوهش از مدل رگرسیون خطی چند متغیره استفاده خواهد شد. نتایج پژوهش نشان میدهدکه کیفیت سود بر بازده مورد انتظار سهام داران تاثیر منفی دارد. همچنین نتایج و یافته های پژوهش نشان میدهدکه کیفیت سود بر عدم تقارن اطلاعات تاثیر منفی دارد.

کلیدواژه ها

کیفیت سود، بازده مورد انتظار سهام داران، عدم تقارن اطلاعاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.