تاثیر قدرت کمیته حسابرسی بر رابطه بین فرااعتمادی مدیرعامل و حق الزحمه حسابرسی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،مهندسی صنایع، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MIEACONF03_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید ثریا

کارشناس ارشد حسابداری

محمدرضا تنگسیری

کارشناس ارشد حسابداری

رجبعلی صادقی سرارودی

کارشناس حسابداری

سیدجمال هاشمی

کارشناس ارشد حسابداری

چکیده

مدیران بیش اعتماد تمایل دارند توانایی خود و پرداختهای آتی پروژه ها را بیش از حد برآورد کنند و احتمال و رویدادهای ناسازگار را ناچیز پندارند. در نتیجه ممکن است حسابرسان به منظور تلاشهای حسابرسی اضافی بابت افزایش ریسک حسابرسی، حق الزحمه بیشتری مطالبه کنند. در مقابل ممکن است مدیران بیش اعتماد به دلیل غرور در گزارشگری مالی شرکت خود یا تمایل به کاهش رسیدگی دقیق به حسابداری تهاجمی، خدمات حسابرسی کمتری را تقاضا کنند. یک کمیته حسابرسی قوی میتواند ریسک حسابرسی مرتبط با فرااعتمادی مدیران را کاهش دهد یا مانع کاهش خدمات حسابرسی از طریق مدیران بیش اعتماد شوند. هدف این پژوهش بررسی تاثیر قدرت کمیته حسابرسی بر فرا اعتمادی مدیرعامل و حق الزحمه حسابرسی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد. دوره زمانی پژوهش از سال 1390 تا سال 1395 به مدت 6 سال می باشد. نمونه آماری این پژوهش با بکارگیری روش حذف سیستماتیک انتخاب شده است و تعداد 82 شرکت به عنوان جامعه آماری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج فرضیه اول نشان می دهد که اثر تعاملی متغیر مستقل فرا اعتمادی مدیران و قدرت کمیته حسابرسی بر متغیر وابسته حق الزحمه حسابرسی مثبت و معنادار است و نشان می دهد افزایش شاخص فرا اعتمادی مدیران و قدرت کمیته حسابرسی منجر به افزایش حق الزحمه حسابرسی می شود. نتایج فرضیه دوم نشان می دهد که اثر تعاملی متغیر مستقل فرا اعتمادی مدیران و قدرت کمیته حسابرسی بر متغیر وابسته حق الزحمه حسابرسی مازاد صنعت مثبت و معنادار است و نتایج فرضیه سوم نشان می دهد که اثر متغیر مستقل قدرت کمیته حسابرسی بر متغیر وابسته فرااعتمادی مدیران مثبت و معنادار است و نشان می دهد افزایش قدرت کمیته حسابرسی منجر به افزایش فرااعتمادی مدیران می شود

کلیدواژه ها

قدرت کمیته حسابرسی، حق الزحمه حسابرسان، فرا اعتمادی مدیرعامل.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.