ارائه مدل توسعه کارآفرینی در سازمان های غیردولتی شهر شیراز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،مهندسی صنایع، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MIEACONF03_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرجس باباخانی فرد

دانشجوی مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، شیراز، ایران

مهرداد احمدی

استادیار گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور، شیراز، ایران

محسن جاجرمی زاده

استادیار گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور، شیراز، ایران

چکیده

با توجه به استفاده از تمام ظرفیت های کشور برای کارآفرینی و ایجاد اشتغال، سازمان های مردم نهاد می توانند نقش مهمی در این زمینه ایفا نمایند. از این رو ارائه مدل های کارآفرینی در سازمانهای غیر دولتی از اهمیت فراوان برخوردار است. تناسب این مدل ها با هر منطقه، استان، شهر یا روستا ضرورت دارد چرا که هر منطقه دارای منابع، توانمندی ها و ظرفیت های منحصر به فردی است که نوع خاصی از کارآفرینی را توجیه می سازد. از این رو این پژوهش درصدد ارائه مدل توسعه کارآفرینی سازمان های مردم نهاد در شهر شیراز با استفاده از استراتژی تحقیق آمیخته با استفاده از روش فرا ترکیب از روش هفت مرحله ای سندلوسکی و باروسو(2007 )1 ، نسبت تحلیل محتوا و تحلیل سلسله مراتب فازی است. در قسمت کیفی پژوهش، پژوهشگر به 707 منبع دست یافت که در میان آنان از 48 منبع بهره جست. جامعه آماری این پژوهش کلیه متولیان، فعالان سازمان های غیر دولتی، اساتید دانشگاهی مرتبط و جمعی از کارآفرینان برتر و مدیران و اعضای سازمانهای مردم نهاد در شهر شیراز و از 12 خبره مرتبط و دارای تبحر که به وسیله روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. براساس نتایج به دست آمده، مدلی مبتنی بر 2 بعد، 4 مولفه و 13 شاخص بدست آمد و با استفاده از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی، درجه اهمیت هر یک از ابعاد، مولفه ها و شاخص ها مشخص گرددید. از نظر پاسخ گویان بعد برون سازمانی دارای بیشترین وزن و از میان مولفه ها، مولفه فرهنگ اجتماعی،بازار، برنامه ریزی، و فرهنگ سازمانی، به ترتیب مهمترین شناخته شدند. ازمیان 13 شاخص موجود ، شاخص حمایت اجتماعی و پذیرش عمومی و نفش آموزش و نهادهای آموزشی در توسعه فعالیت های کارآفرینانه، دارای اهمیت بیشتری می باشد.

کلیدواژه ها

کارآفرینی ، سازمانهای غیر دولتی ، منطق فازی ، تحلیل سلسله مراتبی ، ضریب روایی محتوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.