بررسی و تحلیل آسیب پذیری سازه ای بیمارستان ها از منظر تمهیدات پدافند غیرعامل با استفاده از تکنیک FAHP (نمونه موردی: شهر دزفول)
محل انتشار: مجله پدافند غیر عامل، دوره: 8، شماره: 3
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 761
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SAPD-8-3_007
تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1398
چکیده مقاله:
اقدامات مبتنی بر پدافند غیرعامل در سازه و معماری، تاثیر چشم گیری در کاهش آسیب پذیری شهر، عناصر شهری و تسهیل در کنترل بحران شهری داشته و میزان مقاومت شهروندان را در شرایط تهاجم دشمن و عوامل مخرب طبیعی به حداکثر می رساند. از سویی نیاز به خدمات امدادرسانی و بهداشتی درصورت بروز بحرانها، اهمیت موضوع تحلیل آسیب پذیری سازهای بیمارستانها از منظر تمهیدات پدافند غیرعامل را روشن میکند. هدف این پژوهش بررسی و تحلیل آسیب پذیری سازه ای بیمارستان ها از منظر تمهیدات پدافند غیرعامل است. روش پژوهش براساس هدف نظری- کاربردی و ازنظر ماهیت و روش، توصیفی- تحلیلی است. دادههای به دست آمده برای مشخص ساختن هدف پژوهش در قالب 10 متغیر در 4 عامل اصلی در سه بیمارستان شهر دزفول دسته بندی گردید. در این پژوهش، از مدل تحلیل سلسله مراتبی فازی FAHP استفاده شده است که در این ارتباط کمیته تصمیم گیری متشکل از پنج متخصص (پنج نفر از گروه عمران دانشگاه جندی شاپور دزفول) جهت ارزش گذاری شاخصها و گویههای پژوهش از نظر آنها استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات، از نرم افزارهای Expert Choice، Excel و ArcGIS استفاده شده است. در این پژوهش، سه بیمارستان (گنجویان، آیت الله نبوی و افشار) به عنوان نمونه موردی بررسی گردیدند. یافتههای تحقیق نشان میدهد که بیمارستان افشار با2/069158یشترین میزان آسیب پذیری سازه ای را در میان بیمارستان های شهر دزفول دارد. بیمارستان آیت الله نبوی با میزان آسیب پذیری 834399 /1در رتبه بعدی قرار دارد. بیمارستان گنجویان با 426003 /1کم ترین میزان آسیب پذیری سازه ای را در میان سایر بیمارستان های شهر دزفول دارد.
کلیدواژه ها:
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :