تحلیل موانع توسعه کسب و کارهای کوچک در سکونتگاه های روستایی شهرستان رضوانشهر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: VSCONF02_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدکامران یگانگی

استادیار گروه مهندسی صنایع، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

بهمن جوان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

فرهاد جوان

دانشجوی دکتری نظام سیاستگذاری در برنامه ریزی روستایی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

هدف این پژوهش، تحلیل موانع توسعه کسب و کارهای کوچک در سکونتگاه های روستایی شهرستان رضوان شهر است. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی، ماهیت و روش توصیفی- تحلیلی است. جمع آوری داده ها و اطلاعات به صورت مطالعات میدانی و اسنادی انجام گرفت و قلمرو مکانی تحقیق سکونتگاه های روستایی شهرستان رضوانشهر است. از مصاحبه های نیمه ساخت یافته با مدیران روستایی و مالکان واحدهای کسب وکار برای شناسایی موانع توسعه کسب و کارها استفاده شد. با انجام ۳۳ مصاحبه به اشباع نظری رسید و با شیوه تئوری زمینه ای تجزیه و تحلیل شد. جهت تجزیه و تحلیل موانع توسعه کسب و کارهای کوچک، از فرایند روش Q و همبستگی اسپیرمن بهره گرفته شد. جامعه گفتمان از طریق نمونه گیری هدفمند معین شد و مجموعه کیو ۴۱ گویه ای را ۲۰ نفر از کارآفرینان و مدیران واحدهای کسب و کارهای کوچک مرتب کردند. آزمون تحلیل عاملی استفنسون بر مبنای فرد نشان داد توسعه کسب و کار کوچک در نواحی روستایی محدوده مورد موانع چهارگانه دارد که عبارتند از: موانع نهادی (دولتی و غیردولتی)، موانع فناوری، موانع اقتصادی و موانع اجتماعی - فرهنگی. موانع نهادی مهمترین عامل عدم توسعه کسب و کار کوچک بوده و با مقدار ویژه ۸.۳۴۲ بیش از ۳۰ درصد واریانس را تبیین کرده است.

کلیدواژه ها

کارآفرینی، توسعه روستایی، کسب و کارهای کوچک، شهرستان رضوانشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.